TUŽIćEMO NATAŠU KANDIć

Advokat Goran Petronijević najavio je da će zajedno sa svojim kolegom advokatom Svetozarom Vujačićem podneti tužbu protiv Nataše Kandić direktorke Fonda za humanitarno pravo. Prema njegovim rečima ova humanitarna organizacija bavi se subverzivnom delatnošću protiv Srba, za šta je plaćaju Albanci, dok Srbima ne prosleđuje dokazni materijal pa je indirektno kriva za nedostatak dokaza, a samim tim i za to što je Hag oslobodio bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja.

– Već duži vremenski period, unazad od 1998. godine pa
naovamo, Nataša Kandić krši zakon. Po obrazovanju nije pravnik a ni advokat, a u sudu se ponaša kao da to jeste. Osnovala je Fond za humanitarno pravo da bi dobijala crne i prljave pare iz fondacije „Soroš“ i od albanskog lobija kako bi pribavljala albanske svedoke i dokaze protiv Srba pred međunarodnim sudom u Hagu. Ustvari, bavi se subverzivnom delatnošću protiv Srbije – kaže Petronijević.
Sagovornik „Vesti“ objašnjava da nema razloga da dalje trpi ono što prećutkuje državna aministracija koja je u strašnom strahu od ove žene.

Batić držao dokaze u fioci

Prema rečima advokata Petronijevića, bio je sudija u Okružnom sudu u Peći kada je lično prikupljao i video dokazni materijal koji je trebalo da bude iskorišćen u sudskom procesu protiv Haradinaja. Dokaze su poslali tadašnjem ministarstvu pravde ali ih je tadašnji ministar Vladan Batić zadržao u fioci.
– Ministarstvu pravde su dostavljani korpus dokazi, kvalitetni i nepobitni. Međutim, Batić je skoro dve godine držao dokaze u fioci, jer je kolaborirao sa Radom Trajković tadašnjim ministrom u Haradinajevoj Vladi. Posle nekog vremena, dokazi su selektivno poslati Hagu na svega pet CD-ova – objašnjava Petronijević.
Vladan Batić u razgovoru za „Vesti“ ove tvrdnje nije hteo da komentariše i nazvao ih je glupostima.
– Svaki papirić koji smo imali bio je poslat. Nemam potrebe da dajem bilo kakav komentar, jer iza ovoga stoje zle namere – kazao je Batić.

– Ako vam kažem da kad se u sudu, pogotovo u odeljenju za ratne zločine, pojavi Nataša Kandić sudije, tužioci i osoblje gledaju u nju kao da se pojavio predsednik vlade ili države. Ne znam kako, ali je ona njima uterala strah u kosti. Imaju i razlog za strah, jer kad se ona nekom sudiji natovari na vrat on biva razrešen – objašnjava naš sagovornik.
Advokat Petronijević tvrdi da Natašu Kandić neko štiti jer u suprotnom ne bi mogla tako da se ponaša.

– Pazite, ako se Nataša Kandić pojavi sa Karlom del Ponte u Specijalnom sudu u vreme kad od del Ponteove drhte predsednik vlade, predsednik države i čitava ova nesrećna Srbija, šta mislite kako se onda oseća jedan sitan sudski činovnik i sudija koji to gledaju? Sa druge strane, ona je jedno vreme ispoljavala i realnu moć a ta njena realna moć je preneta na moć njenih zaštitnika. A njeni zaštitici su lobisti tipa Soroša i terorističkih grupa koje finansira albanski lobi. Svi znamo da albanski lobi sakuplja novac od trgovine narkoticima. Od tih para se finansira Nataša Kandić! Dokaz za to je što pare u ovu organizaciju ne dolaze iz Vašingtona, već iz NJujorka. Ukoliko dolaze iz Vašingtona znači da je finansira američka vlada, ali nije tačno. Dolaze iz NJujorka, gde je finansijski centar albanskog lobija – tvrdi Petronijević.
NJegov kolega, advokat Svetozar Vujačić kaže da je podneo jednu krivičnu prijavu protiv Kandićeve, ali da će to uraditi ponovo.