Susreti dijaspore i otadzbine 2002.

Beograd, 07-10.maj 2002.g.
Uz Blagoslov Patrijarha srpskog gospodina Pavla

Postovani prijatelji,

Kao sto smo najavili pred nama su novi Uskrsnji Susreti dijaspore i otadzbine od kojih ocekujemo da budu mozda najveca manifestacija naseg naroda iz matice i rasejanja koja je dosada organizovana. Cilj je povezivanje po uzoru na zemlje koje imaju narod u rasejanju i zelja da te veze budu obostrano korisne. Na ovogodisnjim susretima okupice se nasi biznismeni, lekari, humanitarci, predstavnici nasih organizacija od kojih se ocekuje da prenesu svoje zahteve, ali i da ovoga puta cuju konkretne predloge za saradnju.Ocekujemo da i Vi budete sa nama. Zato Vas najlepse molimo da posetite veb sajt Asocijacije „Srpska veza“ www.srpskaveza.org.yu i da se o svemu sire informisete i ukoliko zelite da budete sa nama da posredstvom sajta posaljete odmah prijavu kako bismo se sto bolje organizovali. Zelimo i da Vas obavestimo i da se delegacija Koordinacionog odbora susreta ponovo srela sa Patrijarhom srpskim gospodinom Pavlom koji je ponovo pruzio veliku podrsku ovoj manifestaciji i istakao znacaj okupljanja nasih ljudi iz rasejanja i matice.

Dopunske informacije mozte dobiti i telefonom ++381 11 324 8050 ili posredstvom faxa ++381 11 324 8754. Mozte nam poslati poruku internetom na adrese srpska@srpskaveza.org.yu i dijaspora@pkj.co.yu

Bicemo Vam zahvalni i ako ovu informaciju prosledite drugima. Zelimo da nas u Beogradu bude sto vise i da pokazemo snagu Vas u rasejanju i da cujemo Vas glas.

Uz izraze iskrenog postovanja,

Za Koordinacioni odbor susreta

Miodrag Nikolic, potpredsednik Privredne komore Jugoslavije

Akademik prof.dr Dragan Nikolic

dr Sanda Raskovic-Ivic, komesar za izbeglice Srbije

prof.dr Viseslav Hadzi-Tanovic, generalni sekretar Srpskog lekarskog drustva

Akademik prof.dr Zoran Konstantinovic

Aleksandar Vlajkovic, predsednik Upravnog odbora SRPSKE VEZE

KANCELARIJA SUSRETA DIJASPORE I OTADŽBINE

PRIVREDNA KOMORA JUGOSLAVIJE /soba 315/, TERAZIJE 23, 11000 BEOGRAD YUGOSLAVIA

Telefon ++381 11 324 8050, Fax. ++381 11 324 8754