Studenti prava iz Niša najbolji na takmičenju

Rečiti i snalažljivi, studenti treće godine Pravnog fakulteta u Nišu, poneli su titulu najboljih na takmičenju simulacije krivičnog postupka.

Podeljeni u ekipu odbrane i ekipu optužbe, uspeli su da eliminišu sve konkurente.

"Nas tri smo bile u ekipi odbrane. Nastupile smo protiv ekipe optužbe, njih dve su bile u ulozi branioca, ja sam bila svedok sa još jednim dečkom, a imali smo u ekipi i oktivljenog. Utisci su sjajni, jedno predivno iskustvo za sve nas. Mi smo predstavljali tim optužbe i činili su ga javni tužilac, punomoćnik oštećenih i dvojica svedoka. Nastup je bio prvo u grupnoj fazi, potom u finalu protiv fantastične ekipe iz Kragujevca i u obe situacije smo bili najbolji. Konkurencija je bila jaka i svi su bili dobro pripremljeni", kažu studenti.

"Nije bilo teško spremati studente za ovakvo takmičenje, obzirom da se radi o studentima koji su sami po sebi odabrani za vreme tog zimskog semsetra kada su slušali predavanje iz krivičnog procesnog prava", kaže Zorana Ilić, mentor učesnika.

Iako potpuno slep, student Stefan Stefanović pomogao je kolegama da pobede.

"Bilo je tu svake nedelje intenzivnog rada, iščitavanja, učenja i naravno od strane asistenata – mentora i komentora puno pomoći", kaže Stefan.

"Oni će biti sjajni pravnici, imajući u vidu da imaju dobru teorijsku osnovu i znanje, a učesvovanje na takmičenjima ovog tipa će im pomoći da to znanje uče da primenjuju", kaže Ivan Ilić, mentor učesnika i asistent na Pravnom fakultetu u Nišu.

Na takmičenju je učestvovalo šest Pravnih fakulteta, a Nišlije su finalu pobedile kolege iz Kragujevca.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Read more