Priznanje ministarstva za dijasporu Zoranu Milosavljeviću iz Inzbruka

PRIZNANJE MINISTARSTVA DIJASPORE ZORANU MILOSAVLJEVIćU IZ INZBRUKA

čUVAO JEZIK I KULTURU – POMAGAO ZEMLJACIMA

• Predsedniku Srpskog udruženja “Kruna” iz Inzbruka uručena specijalna plaketa za dugogodišnji društveni i humanitarni rad

Zoranu Milosavljeviću, predsedniku Srpskog udruženja “Kruna” iz Inzbruka, u utorak je u Ministarstvu za dijasporu Vlade Srbije, uručena specijalna plaketa za njegov dugogodišnji društveni i humanitarni rad.
Uručujući priznanje, ministar za dijasporu Vojislav Vukčević istakao je da je Milosavljević mnogo učinio za srpsku dijasporu u austrijskoj pokrajini Tirol na planu očuvanja jezika i kulture, kao i da je pomogao stanovništvu u matici upućivanjem pošiljki humanitarne pomoći tokom NATO bombardovanja Srbije.
Ministar Vukčević rekao je na svečanosti u Beogradu da se Srbija na ovaj skroman način odužuje ljudima koji su mnogo učinili za svoj narod i svoju zemlju, naglašavajući da je Milosavljević svojim angažovanjem u Crkvenoj opštini u Inzbruku, Srpskom kulturnom društvu “Vladika Nikolaj Velimirović” i Srpskom poketu obnove za Tirol pomogao demokratske težnje naroda u dijaspori i otadžbini.
Zoran Milosavljević naglasio je da je ovo priznanje svim članovima njegove organizacije i da ihobavezuje na još veće angažovanje, te da će sada rad klubova u dijaspori biti olakšan zbog postojanja Ministarstva za dijasporu.
On je kazao da su plaketu pođednako zaslužili i drugi aktivisti iz Tirola – Miodrag Pantić, Dobrivoje Milušić i Vladan Miloradović.

Poziv

Milosavljević je uputio poziv predstavnicima Ministarstva da posete Inzbruk i razgovaraju sa našim građanima o primeni zakona o državljanstvu i o dijaspori, što su funkcioneri Ministarstva prihvatili i obećali da će doći u Austriju.