IZDRŽITE DO KRAJA DANA! RHMZ najavio

 

U Srbiji danas oblačno i veoma hladno sa kišom, u planinskim predelima iznad 1000 metara sa susnežicom i snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. U jugozapadnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije očekuju se i obilnije padavine.

 

Zbog ovakve prognoze i činjenice da je na severu i jugu zemlje poglašen žuti meteo alarm RHMZ je izdao najavu u kojoj je istaknuto da se više padavina očekuje na severu i severoistoku zemlje.

 

– Na planinama iznad 1000 metara ponegde se očekuje sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. U toku noći postepeni prestanak padavina – navodi se u saopštenju RHMZ-a. 

 

U Beogradu danas oblačno i veoma hladno sa kišom. Duvaće umeren do pojačan zapadni i severozapadni vetar. Temperatura tokom dana bez većeg kolebanja i kretaće se uglavnom od 8 do 10°C. 

 

Očekuju se veće količine padavina, u većini predela ukupno od 10 do 30 mm po metru kvdaratnom, lokalno i preko 40 milimetara.

 

Krajem dana u jugozapadnim, tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren do jak zapadni i severozaapdni vetar.