Zapoceti radovi na uredjenju Svetosavskog trga

Njegova Svetost Patrijarh srpski G.G.Pavle, u prisustvu članova Svetog Arhijerejskog Sabora, najviših predstavnika republičke i gradske Vlade i brojnih građana, blagoslovio je juče početak radova na uređenju Svetosavskog trga.
Započeti su radovi na nivelaciji terena, a očekuje se da će čitav trg, još u toku ovog leta potpuno promeniti izgled i početi da dobija konačan izgled. Kako smo saznali trg će obilovati cvetnim i zelenim površinama, prelepom fontanom i uređenim mestom za odmor. Svetosavski trg na Vračaru je zamišljen i biće izgrađen u duhu sakralnih objekata u celoj Srbiji. Po završetku planiranih radova ovaj trg će predstavljati izuzetnom mesto ne samo u našem gradu već i celoj Srbiji.
Prema rečima predsednika Vlade Srbije g-dina Zorana Živkovića, do kraja ove godine biće završeni svi građevinsko – zanatski radovi na Hramu Svetog Save na Vračaru.
„Polovnom sledeće godine trebalo bi da bude završen Parohijski dom, dok će u međuvremenu početi radovi na enterijeru Hrama“ – izjavio je predsednik Živković novinarima prilikom obilaska gradilišta na platou ispred Hrama Svetog Save.