Stan u Beogradu 500 evra dnevno

„Ukoliko ste poslovni, preferirate centar grada, a tražite pored privatne i poslovnu diskreciju, ali i ličnu sigurnost, onda su poslovni apartmani kao stvoreni za vas!“ Ovako bi, na primer, mogao da glasi novinski oglas za zakup luksuznih salona za poslovne ljude, koji osim prostora gde bi se bavili biznisom, traže i komforne stambene prostorije, tek nedavno „puštene“ na srpsko tržište nekretnina.
U samom srcu prestonice, u Knez Mihajilovoj i u njenoj neposrednoj blizini, nalaze se stambeno – poslovni apartmani na prostoru koji premašuje cifru od 800 metara kvadratnih ukupne površine.
– Reč je o luksuzno opremljenim prostorima namenjenim i za obavljanje posla i za stanovanje. Svaki od njih je površine od najmanje 150 kvadratnih metara, pa naviše, a osim vrlo modernog enterijera, korisnicima, odnosno zakupcima apartmana na raspolaganju su besplatna kompletna servisna usluga i kuvar 24 sata, sobarica, vešeraj, vozač i kola po izboru. Takođe, na ulazu u ove apartmane nalazi se recepcija sa portirom i obezbeđenjem. A dnevni najam ovih apartmana, u zavisnosti od veličine, kreće se od 500 evra pa naviše – kaže za „Vesti“ Kaća Lazarević, jedna od vlasnica agencije za promet nekretnina „Alka“ iz Beograda.

Domaći kapital

Poslovna je tajna ko su investitori, ali se zna da je kompletan posao išao isključivo legalnim putem, sa regularnim plaćanjem poreza i ostalih dažbina državi, tvrdi Kaća Lazarević.Investitori su isključivo „naši ljudi“, ističe ona i dodaje da je u adaptaciju ovih objekata uložen isključivo domaći kapital. Uz odgovarajuće kredite, koji se odobravaju u našim bankama, investitori su višak svog kapitala plasirali u nešto što je, po mišljenju naše sagovornice, bilo očigledno potrebno ovom gradu.Adaptacijom objekta u luksuzne stambeno – poslovne apartmane, u koje je potrebno uložiti više miliona evra, dobija se prostor od koga se može mnogo više zaraditi nego od iznajmljivanja kancelarija kao običnog poslovnog prostora.

Osnovni koncept ovakvih poslovnih apartmana je da se korisnicima (isključivo bogatoj klijenteli) stavi na raspolaganje objekat koji u potpunosti zadovoljava njihove najviše zahteve. Izuzetan komfor, funkcionalnost i kvalitet kako poslovnog tako i stambenog prostora za nesmetan i dinamičan rad. Svaki apartman je, prema rečima Kaće Lazarević klimatizovan, opremljen luksuznim nameštajem, kuhinjama u visokom stilu, a u kupatilima su neizostavni, pored tuš kabine, i đakuzi kade. Koliko se vodi računa o detaljima, pokazuje i podatak da su kvake na vratima od najboljeg proizvođača, kao i garnišne, sve zajedno sa zavesama i draperijama.
Osim toga, zakupcima apartmana po ovoj ekstra ceni, na raspolaganju su savremeni sistemi veza i komunikacija kao što su digitalni telefonski pristup, satelitski i interni TV program, najmoderniji PC računari sa internet konekcijom i svim ostalim pratećim sadržajima neophodnim za normalno obavljanje posla (skener, štampač, DVD…). Da bi se omogućilo nesmetano vođenje biznisa iz „fotelje“, korisnicima su omogućene i agencijske usluge, poslovna podrška koju vodi tehnički sekretar (asistent), korisnički servisi i to tokom 24 sata.

Kako to rade drugi

U većini evropskih zemalja i SAD, ovakvi poslovni prostori obogaćeni su pratećim sadržajima, kao što su banka, pošta, advokatska kancelarija, prevodilačka agencija, turistička agencija, rentakar agencija… Nedostatak nedovoljnog broja telefonskih priključaka i kvalitet veza, rešen je uvođenjem savremenih priključaka za interne i eksterne komunikacije.

Ova usluga podrazumeva još, kao što je već pomenula Kaća Lazarević i službe održavanja, obezbeđenja, ali i rekreacije i animacije. O ishrani i kreiranju jelovnika zakupca apartmana brine se kuvar, koji, osim što je angažovan tokom celog dana i noći, ispunjava i sve specijalne kulinarske zahteve koje pred njega postavi korisnik poslovnog apartmana.
S obzirom na to da je lokacija ovih poslovno –stambenih jedinica u centru grada, ipak se, kako kaže naša sagovornica, pojavljuju izvesni problemi, koje investitori pokušavaju da reše.
– Poslovni ljudi u svetu navikli su da funkcionišu sa nekoliko telefonskih linija, a kod nas je ipak veliki problem brzo i jednostavno dobiti više od jednog broja. Takođe, još se pronalaze modaliteti za rešenje parking prostora, ali se tu kao alternativa nudi korišćenje vozila sa vozačem ili najam luksuznih automobila preko rentakar agencija ili taksi službe –dodaje gospođa Lazarević.
glosa
na raspolaganju su digitalni telefonski pristup, satelitski TV program, najmoderniji PC računari sa internet konekcijom, skener, štampač, DVD