Radnici slučajno srušili kuću

Mica Đorđević, učiteljica u penziji, u porodičnoj kući živela je dvadeset godina. Pre pet godina, zbog radova na koridoru 10, bila je prinuđena da se iseli, jer su joj odsečeni struja i voda, iako kuća nije bila predviđena za eksproprijaciju. U međuvremenu, umesto pomoćnog objekta, koji je bio predviđen za rušenje, srušena joj je kuća.

"Bila sam prinuđena da se iselim. Ja sam pet godina podstanar, a ovo je kuća u kojoj su odrastali moji unuci. Tu su se slavile slave, slavile diplome. Jednostavno jedan život izuzetno lep", kaže Mica Đorđević, vlasnica kuće.

Pravni zastupnik porodice Đorđević, kaže da je u toku upravni postupak, koji se odnosi na eksproprijaciju.

"U ovom postupku, koji traje oko pet godina, mi vodimo bitku da se ovaj objekat i ova parcela ekspropriše, što do sada nismo uspeli. Bilo je više donetih rešenja, kojim se zahtev odbija. Žalili smo se, to se iz Beograda vrati. I dalje je ovde ćutanje", kaže Ljiljana Spasić Manić, advokat.

Iz Koridora Srbije stiglo nam je saopštenje u kome se navodi da se kuća nalazila van pojasa eksproprijacije. Na teren je poslat veštak građevinske struke, koji treba da utvrdi štetu. Kako naglašavaju Koridori Srbije, izvođač radova je u obavezi da vlasniku nadoknadi svaku eventualnu pričinjenu štetu, ukoliko je do štete došlo.

Mica Đorđević se obraćala i najvišim organima vlasti države Srbije. Odgovor još uvek čeka.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Read more