Pripreme za Dražin dan i jubilej Doma

pripreme-za-drazin-dan-i-jubilej-doma

Vesti

Penzioneri koji su se okupili prošle srede u Grenvilu

U sredu, 5. jula, u velikoj sali Udruženja boraca Kraljevske vojske “Draža Mihailović“ u sidnejskom predgrađu Grenvil, održan je sastanak grupe naših penzionera koji ovde provode slobodno vreme od 11 do 14 časova.

Prohladno i tmurno zimsko jutro uticalo je na broj prisutnih penzionera, ali vremenski uslovi nisu omeli one koji su došli tog dana da uživaju u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi.

Od domaćina ove srpske kuće, predsednika Božidara Savića, saznajemo da članovi uprave planiraju za budući period niz lepih i važnih verskih i društveno-kulturnih događaja za članove, prijatelje i posetioce Spomen-doma generala Mihailovića.

– Među važnijim akcijama koje planiramo navešću tri. Najpre, obeležavanje Dražinog dana krajem ovog meseca sa parastosom srpskom Čiči i zajedničkim ručkom, zatim proslavu 60 godina od otvaranja našeg doma koje je upriličio kralj Petar Drugi Karađorđević, sa tadašnjim srpskim sveštenicima, kao i obeležavanje slave Svetog Nikole, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena – kaže Savić.

Predsednik Udruženja boraca je pozvao članove, simpatizere i ostale pripadnike srpske zajednice, da nastave da neguju tradiciju u domu u Grenvilu.

– Želim da zahvalim svim članovima uprave koji vredno rade kako bi i dalje okupljali članove Udruženja i prijatelje, kao i druge poštovaoce naših predaka koji su nam ostavili u amanet da čuvamo i negujemo tradicije Ravnogorskog pokreta i slavimo generala Dražu Mihailovića i sve borce koji su svoje živote položili na oltaru otadžbine – rekao je za “Vesti“ Božidar Savić.
Kao što je naš sagovornik naglasio, javnost će na vreme biti obaveštena o datumima održavanja pomenutih događaja, a razmatra se organizovanje i drugih skupova, piknika i penzionerskih druženja.

Detaljnije