Predstavnici konzulata položili venac povodom Dana grada Banja Luke

Povodom Dana grada Banja Luke i dana kada je pre 74. godine Banja Luka oslobođena od fašizma u Drugom svetskom ratu, položeni su venci na spomenik palim borcima Narodnooslobodilačkog rata u centru grada.

Vence su položile brojne delegacije, među kojima su bile delegacije SUBNOR-a, predsednica R. Srpske Željka Cvijanović, predsednik NS RS Nedeljko Čubrilović, predsednik Vlade Radovan Višković, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, dok je u ime srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika venac položio general Dragan Vuković. Vence su položili i predstavnici političkih partija koje deluju u republičkom i gradskom parlamentu, SNSD-a, DEMOS-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i PDP-a.

Nakon polaganja venaca, predsednica R. Srpske Ž. Cvijanović čestitala je svim građanima Dan grada i poručila da je to veoma važan dan, jer je tada donesena sloboda svim stanovnicima Banja Luke, naglašavajući da je to bila borba za uzvišene ciljeve i ideale, koja je donela veliku slobodu. Ona je istakla da je od tada, obaveza da se čuva mir i sloboda i da se ceni to što su drugi dali živote, pobedivši tada veliko zlo, kako bi današnje generacije uživale u miru i slobodi. “Naša je obaveza da budemo oprezni i da vodimo računa o svim ekonomsko-finansijskim i političkim izazovima R. Srpske i da se jedinstveno odbranimo od svih pokušaja i nastojanja da se umanji njen kapacitet, značaj, oduzmu njene nadležnosti ili da se degradira ono što je Srpska dobila po Dejtonskom Ustavu”, rekla je Cvijanović.

Predsednica R. Srpske je napomenula i da se ne sme zaboraviti ni onaj teški period koji je došao nakon toga, Odbrambeno-otadžbinski rat Republike Srpske, kada je srpski narod ponovo morao da odbrani svoju slobodu i pravo na miran život. “Banja Luka je žila kucavica i srce cele Republike Srpske i naša pažnja treba da bude usmerena prema svim opštinama i lokalnim zajednicama”, zaključila je Cvijanovićeva.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije, venac na Trg palih boraca je položila delegacija konzulata, na čelu sa generalnim konzulom Vladimirom Nikolićem, konzulom Draganom Protićem i vicekonzulom Pericom Nikolićem.

Original Article

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.