Generalni konzul V. Nikolić u oproštajnim posetama kod predsednice R. Srpske Ž. Cvijanović, predsednika NS RS N. Čubrilovića i gradonačelnika Banja Luke I. Radojičića

Predsednica R. Srpske Željka Cvijanović primila je danas, u oproštajnu posetu, generalnog konzula R. Srbije Vladimira Nikolića.

Nakon sastanka, izneta je zajednička ocena da su odnosi R. Srbije i Srpske u svim oblastima na izuzetno visokom nivou, zasnovani na prijateljskim i bratskim vezama, velikom političkom razumevanju i ekonomskoj podršci. U obraćanju novinarima, predsednica R. Srpske je, kao posebno važnu i za građane R. Srpske veoma značajnu Nikolićevu aktivnost, istakla otvaranje konzularne kancelarije Generalnog konzulata R. Srbije u Banja Luci sa sedištem u Trebinju.

Ona je zahvalila generalnom konzulu za dosadašnju saradnju i njegovo nesebično i istrajno zalaganje u jačanju veza Srbije i Srpske, poželevši mu puno ličnog i profesionalnog uspeha i podsetila prisutne novinare da je generalni konzul odlikovan 9. januara, povodom Dana Republike Srpske, ordenom zastave R. Srpske sa srebrnim vencem za rad i zasluge u međunarodnoj saradnji i učvršćivanju mira, lične rezultate i dostignuća, kao i za doprinos u razvoju sveukupnih odnosa Srbije i Srpske.

Generalni konzul imao je sastanak i sa predsednikom NS RS Nedeljkom Čubrilovićem. Tom prilikom, predsednik NS RS je istakao da je za vreme mandata generalnog konzula V. Nikolića urađeno mnogo da bi bila olakšana komunikacija građana Srpske sa Srbijom, polazeći od činjenice da je omogućeno vađenje pasoša Srbije u Generalnom konzulatu.

Tokom posete, Čubrilović je zahvalio V. Nikoliću na predanom radu i svemu što je učinio na jačanju veza između Srpske i Srbije, posebno kada je reč o kulturnoj, obrazovnoj, privrednoj i sportskoj saradnji. Generalni konzul V. Nikolić je zahvalio predsedniku NS RS na izuzetno dobroj i prijateljskoj saradnji i istakao da će građani Srpske i u budućnosti moći da računaju na pomoć diplomatsko-konzularnih predstavništava u Banja Luci i Trebinju.

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić primio je danas u oproštajnu posetu generalnog konzula Vladimir Nikolića. Radojičić je zahvalio Nikoliću na svemu što je uradio tokom svog mandata u Banja Luci. On je istakao da je Grad Banja Luka svoj stav prema Nikoliću iskazao kroz dodelu jednog od najviših gradskih priznanja i rekao da je Nikolić čovek koji je Banja Luku shvatio na pravi način, da je bio angažovan u svim sferama javnog života i da je postao iskreni prijatelj Banja Luke i R. Srpske. Poželeo je Nikoliću svaki uspeh u daljoj karijeri i da sve što je naučio o Banja Luci prenese na pozitivan način.

Generalni konzul V. Nikolić je naglasio da, nakon godina službovanja u Banja Luci, iz grada nosi najlepše uspomene i da odlazi punog srca. “Ja sam zadovoljan mandatom u Banja Luci, a moja poruka Banjalučanima je da budu svesni da žive u gradu ugodnom za život i po meri čoveka. U tom smislu, meni će Banja Luka veoma nedostajati. Tokom mog mandata uradili smo mnogo zajedničkih projekata i ovim putem se zahvaljujem na saradnji i gostoprimstvu. Nastojaću, kad god mi obaveze dozvole da dođem, jer Banja Luka je grad kojem ću se uvek vraćati”, istakao je generalni konzul V. Nikolić.