POŠILJKA IZ NEMAčKE BOLESNOM MLADIćU IZ LJUBESELA KOD TOPOLE

Na kućnu adresu 35-godišnjeg Aleksandra čolića iz LJubesela kod Topole, obolelog od ubrzanog starenja mozga stigla je nova donacija njegove dobrotvorke Dane Vacev iz Minhena, rodom iz Dimitrovgrada. Ovoga puta bio je to paket u kome je osim skupih lekova, bilo i mnoštvo drugih poklona koji su uneli radost u sumorni dom bolesnog mladića i njegove samohrane majke LJiljane.

– Teta Dane mi je poslala trenerku i slatkiše. često se čujemo telefonom i zna da uživam u čokoladama i bombonama kao kad sam bio dete. Poseban paketić spakovala je mojoj majci, lepu haljinu, kafu i još neke sitnice. Mama je, po običaju, plakala od uzbuđenja, a ni ja nisam mogao da ne pustim suzu – pričao je novinarima „Vesti“ Aleksandar čolić, sav ustreptao od uzbuđenja.

Svojoj dobrotvorki neizmerno se zahvaljuje i kaže da mu je velika želja da je upozna. Nada se da će jednom, kad se bude duže zadržala u svom zavičaju naći vremena da dođe i do LJubesela, jer je doživljava kao rođenu tetku, koju još nije imao priliku da zagrli i poljubi.