Pomoc deci preca od pobede

Humanost ne poznaje granice, posebno ako je pomoc namenjena najmladima. Tim povodom prekjuce je na teniskim terenima „đukic“ u Beogradu svecano otvoren trodnevni turnir pod nazivom „Smec za decu“ u organizaciji najtiražnijeg dnevnog lista dijaspore „Vesti“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva za prosvetu i sport.
Veliki broj zvanica iz sveta politike, muzike, filma, sporta i novinarstva okupio se i svojim prilozima nesebicno pomogao mališanima ometenim u razvoju iz doma u Sremcici. Gotovo da je sve išlo naruku organizatoru i domacinu. Lepo vreme, sjajno raspoloženi takmicari, spremni da materijalno pomognu deci.
Na koktelu dobrodošlice gostima su se obratili Gašo Kneževic, ministar za prosvetu i sport, Duško Vidakovic, predsednik kompanije Nidda Verlag, Radmilo Armenulic, promoter ovog turnira…
– Nije važno ko ce pobediti na turniru, jer ovom akcijom svi pobedujemo – bila je poruka domacina.
Veliki broj sponzora, medu kojima „Wilson““,“Ballantines“ „Hemofarm“, „Sector – sport watches“,, Radio Sport FM odazvao se pozivu da podrži ovaj humanitarni turnir.

Borbe na terenu bile su žestoke kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Sjajnu igru pokazali su estradni menadžeri Raka đokic i Vlada Perovic, glumac Ivan Bekjarev koji se toliko borio da je padao po terenu, zatim pevaci Gru, Neda Ukraden, Sandro iz „Prsluk benda“, bivši vaterpolista Igor Milanovic, bivši fudbaler Vladimir Petrovic Pižon i politicari Milorad Vucelic, advokat Bora Borovic, Boža Prelevic… a posebno su se istakli novinari „Vesti“.
Dok su se teniseri borili za svaki gem, mnogobrojne zvanice burno su navijale i bodrile svoje favorite. Jedni sa tribina, drugi iz kafica, a treci sa predivne terasice. Iako nisu igrali, svoj doprinos lepoj atmosferi dali su Suzana Mancic, Sreten Karic, Milovan Ilic Minimaks, Big Lale, Nada Obric i mnoga druga znacajna imena iz jugoslovenskog javnog života. Jedan od sponzora, firma „Sector sport watches“ organizovao je i nagradnu igru, pa je svako mogao da za 100 dinara kupi kljucic, od kojih jedan otvara vratanca kutije u kojoj se nalazio „Fosil“ sat. Bezuspešno.TPrvog dana turnira niko nije kupio pravi kljuc, ali je pomoc i na taj nacin prikupljena. U svakom slucaju svi su uživali u lepoj atmosferi, a najviše ce se svakako radovati mališani iz Sremcice.