Poljuljan drzavni interes

Beogradski advokat Toma Fila ocenio je juce da je Vlada Srbije „olako“ oslobodila obaveze bivšeg predsednika SRJ Zorana Lilica da cuva tajne vezane za bezbednost zemlje i upozorio da takav potez može dovesti u pitanje interese Srbije i SRJ. – Nisam siguran da aktuelna vlast zna kojim sve podacima raspolaže Zoran Lilic s obzirom na to da je, kao predsednik SRJ, bio vrhovni komadant oružanih snaga. Nedopustivo je oslobadanje cuvanja državnih tajni zarad dnevno-politickih interesa – rekao je Fila u izjavi za jagodinsku televiziju „Palma plus“.
Prema njegovim recima, Zoran Lilic je u Hag odveden „na krajnje grub nacin“ uz prisustvo ljudi koji nisu državljani SRJ, i to predstavlja „poniženje Jugoslavije“.
– Haškom tribunalu se ocigledno žuri jer je kosovska optužnica protiv Miloševica sacinjena navrat-nanos i bez ozbiljnih dokaza – kazao je Fila, i dodao da „niko od svedoka do sada nije iz prve ruke mogao da pruži argumente koji bi Miloševica teretili za dogadaje na Kosmetupo liniji komandne odgovornosti.
Fila, zbog toga, misli da su Tribunalu u Hagu potrebni svedoci poput Zorana Lilica, nacelnika resora Državne bezbednosti Srbije Radeta Markovica i nacelnika Uprave kriminalisticke policije MUP Srbije Dragana Karleuše.