Odredjeni kandidati za ambasadore SRJ u vise zemalja

Jugoslovenska vlada prihvatila je na sednici 6. juna predlog da kandidati za ambasadore SRJ u SAD i Australiji budu Ivan Vujacic, clan Demokratske stranke i jedan od funkcionera G17 plus i novinar Milivoje Glišic.
Kako piše „Blic“, pozivajuci se na izvore iz vrha DOS, profesor Mehmed Becovic je kandidat za ambasadora u Maroku, dok je za jugoslovenskog diplomatskog predstavnika u Egiptu predložen Radojko Bogojevic, pomocnik saveznog ministra spoljnih poslova i šef Sektora bilaterale u Saveznom ministarstvu inostranih poslova.

Obecanje

Dr Ivan Vujacic obecao je „Vestima“ intervju, nakon što predsednik Vojislav Koštunica potpiše predlog o njegovom imenovanju, zamolivši nas da uvažimo njegove razloge da pre toga ne daje izjave.

Prema recima sagovornika lista, ambasador u Kuvajtu trebalo bi da bude Zoran Vejnovic, a u Siriji Milutin Ojdanic, funkcioner Socijalisticke narodne partije Crne Gore i potpredsednik Veca gradana Skupštine SRJ.
Kandidat za ambasadora u Alžiru je clan Pravnog saveta Crnogorsko-primorske mitropolije i potpredsednik Demokratske alternative Radoslav Nedic.
Prema proceduri, predloge koje je usvojila Savezna vlada, trebalo bi da potpiše predsednik Jugoslavije Vojislav Koštunica. Ukoliko se on saglasi sa njima, onda je potrebno da zemlja domacin odobri agreman buducim ambasadorima.