Obećavao zbog Tadića

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić ocenio za Danas da je predsednik Srbije Boris Tadić osvojio drugi mandat delom zbog njegovih obećanja.
Prema rečima Dinkića, u protekle dve i po godine, vladajuća koalicija nije imala ni jedan jedini sastanak o rekonstrukciji Vlade.
Predsednik Srbije osvojio je drugi mandat dobrim delom zahvaljujući Dinkićevom obećanju o 1.000 evra za besplatne akcije javnih preduzeća, piše Danas
„Priznajem da sam krajem 2007. godine, kada sam pisao to pismo građanima, bio svestan rizika u koji ulazim“, rekao je Dinkić za taj list.
„Bio sam potpuno uveren da je moguće dobiti 1.000 evra za besplatne akcije“, objasnio je Dinkić, „jer se radi o najvrednijim srpskim preduzećima, ali nisam predvideo svetsku finansijsku krizu“.
Dinkić ističe da nije ni slutio da će NIS biti „maltene poklonjen“ i da će tu propasti deo vrednosti preduzeća
.

„Razlog zbog kojeg samo ušao u to političko obećanje je strah da bi Boris Tadić mogao da izgubi predsedničke izbore, raspisane za januar 2008. godine, od Tome Nikolića“, napomenuo je Dinkić.
Prema rečima Dinkića, analize su pokazale da bukvalno tih 100.000 glasova, za koliko je Tadić pobedio u drugom krugu, dobrim delom potiču od zajedničkog obećanja, „koje sam ja preuzeo lično na sebe, o besplatnim akcijama“.
Uostalom, istakao je Dinkić, građani će videti koliko će dobiti novca od akcija Telekoma, pa će moći da sude šta bi bilo da je NIS prodavan na transparentnom tenderu.
Govoreći o rekonstrukciji Vlade Srbije, Dinkić je rekao da nije održan nijedan koalicioni sastanak o toj temi.

„Stav G17 plus i URS je poznat. Zalažemo se za vladu s najviše 15 ministarstava, mnogo efikasniju, dinamičniju i jeftiniju od ove sadašnje“, zaključio je Dinkić.