Moje lice zaslužuje samo najbolju negu

Vreme prolazi, kada se pogledamo u ogledalo postajemo toga svesni. Iscrpljenost od napornog radnog dana ili od noćnog provoda ostavlja tragove na licu. Koža pamti, svaku emociju, svaku mimiku, progutanu reč, nezdrav način života i zagađen vazduh. Aleksandra Jeftić iz alternativnog centra Ultrawell u Novom Sadu savetuje nam da probamo holistički pristup nezi kože. Preporučuje korišćenje kozmetike koja se bazira na organskim komponentama koji će uticati na buđenje unutrašnje energije tela, a kao rezultat  koža ima moć samoisceljenja.

Dugo sam bila rob marketinških trikova, lepo pakovanje, očaravajući miris, ta krema mora da reši moj problem sa bubuljicama na licu. Pravo malo bogatstvo je bilo potrošeno, a rezulata nije bilo. U čemu sam grešila? U pristupu. Uvek mi je bilo čudno kada mi je baka govorila dušo moja šta će ti tolike pomade, mi kada smo bile mlade… prevrtala sam očima i ostavljala njene reči da lebde u vazduhu. Kako to već dođe sa godina, shvatimo da je jedino za kožu zdravo ono što može da se stavi u organizam. Niko od nas neće pojesti hranu koja je puna hemikalija, aditiva, raznih emulgatora, a zašto onda stavljamo na lice kozmetiku koja je puna hemikalija za koje ne znamo ni kako se zovu ni čemu sve služe?

 

Kozmetičke tretmane u alternativnom centru Ultrawell radi Aleksandra Jeftić, nasmejana i puna zaraznog optimizma. Objašnjavajući holistički pristup nezi Aleksandra ističe: ,,Holistička nega lica se zaniva na podsticanju procesa samoizlečenja organizma, to jest njegovoj sposobnosti regeneracije uz upotrebu male količne pažljivo pripremljenih preparata. Radi se o preparatima koji se baziraju na organskoj kozmetici i hladno ceđenim prirodnim uljima. Organska kozmetika sa kojom radim je kompatibilna sa homeopatskim lekovima. Pre tretmana važno je ustanoviti tip kože: normalna, masna ili mešovita, važno mi je da skrenem pažnju da često se meša suva i dehidrirana koža. Suva koža je zaista retkost, uglavnom se radi o izrazitoj dehidrataciji kože lica nastaloj spoljašnjim i unutrašnjim faktorima. Da bi koža bila hidrirana, telo mora da bude hidrirano, zbog toga je neophodno unositi dovoljnu količinu tečnosti (vode, prirodnih čajeva). Posebno želim da skrenem pažnju na upotrebu losiona posle umivanja, na žalost zbog kvaliteta vode koje pijemo i kojom se umivamo neophodno je losion uvesti kao obavezni preparat u ličnoj nezi. Svi mi želimo da zadržimo svež i mladalački izgled što duže, ali moramo biti svesni da bi trebalo promeniti i način života. Redovna fizička aktivnost nam pomaže da se oslobodimo stresa, mleko i mlečne proizvode trebalo bi umereno konzumirati, pušenje i blistava koža ne idu zajedno.“

HIGIJENSKI ORGANIC TRETMAN LICA

Aleksandra preporučuje svima da probaju higijenski organic tretman lica. ,,Ukoliko imate problematičnu kožu koja je sklona aknama, mitiserima i bubuljicama, higijenski tretman vam može pomoći da na adekvatan način, bez obzira na tip i karakteristike kože, vaše lice uvek bude čisto. Ono predstavlja osnovnu negu, znači lice se prvo dobro očisti odgovarajućim preparatom, zatim se masira hladno ceđenim prirodnim uljima koji omekšavaju kožu. Volim da upoznam klijenta, njegovo raspoloženje, životne navike pre nego što odredim koji preparati mu odgovaraju. Nije svako ulje za svaki tip kože, niti može svima da odgovara, ako primetim da mi dođe klijent koji je napet i pod stresom, upotrebiću ulje sandalovine koje će ga opustiti. Prilikom masaže kože dolazi do njenog omekšavanja i otvaranja pora. Tek kada se pore dobro otvore i očiste pomoću pare može da se radi piling i komedoekspresija (mehaničko čišćenje od mitisera i bubuljica). Posle tretmana neophodno je dezinfikovati kožu, naneti odgovarajuću masku i kremu. Pilng kože preporučujem svima da rade redovno, jer na taj način skidaju mrtve ćelije kože, i omogućavaju mladoj koži lica da diše. Kod našeg naroda postoji uobičajeno verovanje da ako je koža masna zašto da koristim ulja? To je pogrešno naučena pretpostavka, etarska ulja su bogata antioksidansima i vitaminima koji su potrebni svakoj koži. U kućnim uslovima kao pilng masku uvek prednost dajem zelenoj glini, ona na savršen način čisti i neguje vašu kožu. Svojim protiv upalnim i antibakterijskim dejstvom, čisti kožu a ujedno i izvlači štetne materije iz organizma.”

AROMA MASAŽA LICA SA AKUPRESUROM

Postoji li osoba koja ne uživa u masaži? Lepo uređena prostorija, prijatna muzika, opojan miris i nežan dodir. ,,Masaža lica je poseban doživljaj za svakog našeg klijenta”, objašnjava Aleksandra ,,Vi niste svesni, ali koža pamti svaku grimasu, emociju, mimiku koju ne možemo da kontrolišemo, kao posledica toga dolazi do nepravilnosti na koži, otoci, podočnjaci, bore. Kao i svaki mišići u našem telu, tako se i mišići lica naprežu, neophodno ih je opustiti da bismo dobili svežiji izgled. Prija svakom tipu kože dajući mu blistav i mladalački izgled. Aroma masaža lica sa akupresurom, pored doga što omogućuje bogatu negu licu, idealan je način da se podstakne i mikrocirkulacija, pogotovo u ovom periodu kada smo izloženi jakom suncu, suvom i hladnom vazduhu.

ABRAHADABRA DAY

Aleksandra Vas sa svojim saradnicima poziva da 24. decembra (subota) dođete do alternativnog centra Ultrawell koji organizuje abrahadabra day. Jedan od mogućih načina da uz druženje i zabavu spremno dočekate 2017. godinu  jeste da posvetite vreme u periodu od 12 do 19 časova sebi i svojim najbližim. Vrata su otvorena svima koji žele da probaju neke od tretmana iz bogate ponude centra. Vaučer u vrednosti od 999 dinara možete iskoristiti za jedan od tretmana tog dana ili za bilo koji drugi tretman iz redovne ponude Ultrawell-a najkasnije do 20.01.2017.

Više informacija potražite na sajtu www.ultrawell.rs.

Vaučer je i sjajan poklon za Novu godinu kojim možete obradovati dragu osobu.