Ministar odbrane R. Srbije Aleksandar Vulin posetio Banja Luku 13.oktobra 2019. godine

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin predvodio je delegaciju koja je, dana 13. i 14. oktobra 2019. godine boravila u službenoj poseti Banja Luci.

Prvog dana posete, ministar odbrane R. Srbije A. Vulin zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem prisustvovao je 65. Državnom padobranskom prvenstvu Republike Srbije koje je održano na sportskom aerodromu „Zalužani“ u Banja Luci.

Nakon uručenja medalja najboljim takmičarima padobranskog prvenstava ministar Aleksandar Vulin je izjavio da je padobranstvo jedan od sportova koji se u Vojsci Srbije najviše ceni i da se tu radi o ljudima koji su u stanju da savladaju sve strahove i prepreke. Dodao je da je Vojska Srbije uvek bila ponosna na svoje padobrance, a po postignutim rezultatima ne samo da su najbolji u Srbiji već da su i jedni od onih koji imaju šta da pokažu i u Evropi i najavio je učešće vojne padobranske reprezentacije na 7. Svetskim vojnim igrama u NR Kini

Generalni konzulat Republike Srbije u Banja Luci je pružio svu neophodnu pomoć prilikom dočeka, u toku posete i ispaćaja delegacije Ministarstva odbrane R. Srbije koju je predvodio ministar Aleksandar Vulin.

Original Article