Lakše do posla u Opovu

Preduzeće "Sol fud" iz Beograda koje ručno proizvodi za domaće tržište kore, sitne kolače i rezance za supu u Opovu je početkom godine otvorilo svoj prvi prozvodni pogon. Zaposleno je za početak 16 radnika, a na probnom radu je i šest novih žena koje se obučavaju za novi posao.

Slavka Petković kaže da joj kao samohranoj majci mnogo znači što radi u "Sol fudu", jer je do sad radila na neodređeno vreme, a sad ima sigurnost i redovnu platu. Njena koleginica Suzana Giošev ističe da je dobro što u vsom mestu ima posao i što ne mora da putuje u Pančevo ili neki drugi grad da bi radila.

Preduzeće "Fondi eksport" iz Borče kupilo je za 2,5 miliona dinara plac od 79 ari u Sakulama. Ovde će se proizvoditi delovi gajbica za voćarsku industriju koje se izvoze u Italiju, Francusku i Grčku. Ovde će u dve smene raditi 70 radnika.

"Veliku korist od svega ovoga imaće i opština Opovo, jer pored toga što ćemo zaposliti ljude koji ovde žive , preselićemo i sedište firme u Opovo, tako da će lokalna samouprava od nas moći da ubire porez i druge dažbine, što nije malo. Zadovoljni smo odnosom i ekspeditivnošću lokane vlasti i zato smo i olučili ovde da dođemo", kaže Aleksandar Adžemović, direktor preduzeća "Fondi eksport".

Za nove investitore u opštini Opovo infrastrukturno opremaju industrijsku zonu, ali znaju da to nije dovoljno da bi privukli poslodavce.

"Sve što je investitor tražio mi smo mu ispunili i to u rekordnom roku. Ispunili smo sve njegove zahteve i maksimalno smo mu se posvetili, jer cenimo njegov novac i želju da investira u našoj sredini", kaže Zoran Tasić, predsednik opštine Opovo.

U lokalnoj samoupravi veruju da će u narednom periodu zahavljujujući novim investitorima imati sve više novih radnih mesta i manje nezaposlenih ljudi.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 343 555

Read more