Konkurs za pricu iseljenika

Literarnim stvaraocima kojima engleski nije maternji jezik upucen je poziv za ucešce na konkursu za Nacionalnu književnu nagradu Dandenonga (Viktorija).

Ovaj konkurs za radove useljenika koji nemaju englesko poreklo postao je pre šest godina ravnopravan deo projekta za podsticanje književnog stvaralaštva koji ovde traje vec 23 godine i podeljen je na pet kategorija. Dandenong je posebno ponosan što je ova sredina nosilac projekta – pre svega zbog cinjenice da tu živi više od 140 razlicitih nacionalnosti.
Prema informaciji organizatora, poziv se odnosi na svakog sa talentom za pisanje koji se prijavi sa kratkom pricom iz australijskog iskustva. Obrasci za ucešce mogu da se naruce na telefon (03) 9239 5141 ili elektronskom poštom na adresu cultural.development@cgd.vic.gov.au. Više detalja na Internetu, nalazi se na veb-sajtu: www.greaterdandenong.com.

Ovogodišnji fond nagrada prelazi 7.000 dolara, a radove u kategoriji za useljenike ocenjivace pesnikinja Andela Kosti.
– Price mogu da budu na bilo koju temu, australijska kultura je jedinstvena, tako da verujem da novi doseljenici mogu da dobiju inspiraciju za pisanje baziranu na razlici izmedu ove i zemlje odakle dolaze – kaže Sara Portanijer, koordinator projekta.