Generalni konzul V. Nikolić prisustvovao svečanoj sednici u Prnjavoru, organizovanoj povodom obeležavanja Dana opštine

Generalni konzul Vladimir Nikolić prisustvovao je svečanoj sednici Skupštine opštine Prnjavor, održanoj 25. marta o.g, održanoj povodom obeležavanja Dana opštine, ustanovljenog na datum kada su pre 27. godina jedinice opštinskog štaba Teritorijalne odbrane, od neprijateljskih napada, odbranile opštinu Prnjavor.

Obeležavanje dana opštine počelo je parastosom i polaganjem venaca u spomen hramu na Vučjaku. U odbrambeno-otadžbinskom ratu, sa područja opštine Prnjavor poginulo je 626 boraca, čime je Prnjavor, u odnosu na broj stanovnika, druga opština u R. Srpskoj po broju stradalih u ratu.

Nakon polaganja venaca, održana je svečana sednica, na kojoj su uručena priznanja pojedincima i kolektivima za doprinos u razvoju lokalne zajednice.

Pored predstavnika opštine, svečanosti su prisustvovali i ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi R. Srpske Srđan Rajčević, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju R. Srpske Zlatan Klokić, predsedavajuća Veća naroda R. Srpske Nada Tešanović, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, predstavnici pobratimskih opština sa Prnjavorom, kao i istaknuti građani.

Original Article