Besplatno školovanje

Nemačka trogodišnja Viša poslovna škola osnovana je u Beogradu, u saradnji državne škole iz pokrajine Baden Virtemberg i Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije.
Zainteresovani sa izuzetnim znanjem nemačkog ili engleskog jezika mogu se prijaviti za polaganje prijemnog ispita do 5. septembra ove godine. Nastava koja je potpuno besplatna, a obavljaće se na nemačkom i engleskom jeziku, počeće 1. oktobra.

Kako kaže direktor ove škole u Beogradu Branislav Knežević, sve troškove finansiranja škola će snositi sama, uz pomoć nemačke vladine organizacije za tehničku saradnju pod imenom GTC.
– Akcenat je na tome da je pohađanje ove škole besplatno, a ciljna grupa su nam deca naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu. Ovo je za njih idealna prilika da studiraju u Beogradu na nemačkom ili engleskom jeziku, i da na kraju školovanja dobiju diplomu koja važi i u Nemačkoj i u SCG – kaže Knežević u razgovoru za „Vesti“ i dodaje, „da se i mladi iz Srbije i Crne Gore takođe mogu prijaviti na konkurs“.

– Prijemni ispit predstavlja test iz dva od šest ponuđenih predmeta iz programa srednje škole. Ti predmeti su ekonomika preduzeća, politička ekonomija, sociologija, poslovna informatika, informatika i statistika – navodi Knežević i dodaje da će ove godine biti primljeno 30 studenata, pa će se u zavisnosti od uspeha same škole u Beogradu taj broj narednih godina povećavati.