Vesti osvojile i treci kontinent

Deveta godišnjica „Vesti“ svecano je obeležena i u Australiji, kontinentu na koji je naš list na svom putu oko sveta stigao pre nešto više od godinu dana. Za istaknute predstavnike srpskih organizacija, zajednica, crkveno-školskih opština, poslovnih partnera, diplomate i citaoce organizovano je druženje na celovecernjem krstarenju kroz Darling harbur u Sidneju.
Pozdravljajuci zvanice u ime svih tri stotine zaposlenih u izdavacu „Vesti“, kompaniji NIDDA verlag i u ime njenog predsednika Dušana Vidakovica, direktor naše firme za Australiju Rajko Milovanovic istakao je da su ovo novine koje se prodaju u više od 80.000 primeraka dnevno u 21 državi i na deset hiljada prodajnih mesta u cak 19 razlicitih vremenskih zona.
On je podsetio da su „Vesti“, nakon cak tri izdanja u Evropi, pokrenule sredinom prošle decenije, i izdanje za SAD i Kanadu, te da su, sledeci slogan „Dobre vesti daleko se cuju“, lane osvojile i treci kontinent – Australiju. Posebno je naglašeno zadovoljstvo cinjenicom da su „Vesti“ danas medu najtiražnijim etnickim listovima u svetu i da ih citaju naši ljudi u dijaspori, bez razlike na to kada su se otisnuli u svet – pre 30 i više godina ili tek protekle decenije.
U ovom druženju s pogledom na „najlepši zaliv na svetu“, ucestvovao je i veci deo novinarskog tima „Vesti“ u Australiji: zamenik urednika australijskog izdanja Sergije Princip, dopisnici iz Melburna Daniela Vorotovic i Majkl Babic, te dopisnik iz Perta – Krste Markovic, Mirjana Cosic, sekretarica Redakcije, a spreceni su bili Dragan Tepavcevic iz Brizbejna i Vasko Vukoje iz Adelejda.
Na fotografijama naše ekipe, deo prijateljske atmosfere sa „južnog mora“.