U Bileći potpisan Ugovor o izgradnji prva faze vodovodnog sistema u selu Baljci

Dana 08 .maja 2019.godine, u prostorijama opštine Bileća, potpisan je ugovor o izgradnji prve faze vodovodnog sistema u bilećkom selu Baljci. Ugovor su potpisali Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća i Milija Šuković, direktor izabranog izvođača radova „Konstruktor – Inžinjering“ iz Bileće.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovao je i Nebojša Božić, šef konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju. Podsećamo da je Vlada Republike Srbije još aprila 2018.godine za navedeni projekat izdvojila EUR 300.000.- ali se, zbog zastoja u izradi projektne i tenderske dokumentacije, sa konkretnom realizacijom krenulo tek krajem prvog kvartala 2019.godine raspisivanjem tendera za izbor izvođača radova.

Prema potpisanom ugovoru, rok za završetak prve faze vodovoda je 70 radnih dana od dana uvođenja u posao ( što se planira najkasnije oko 20.o.m. ), tako da se može očekivati da isti budu okončani polovinom avgusta 2019.godine. Za konačni završetak vodovoda, odnosno za realizaciju druge faze investicije ( sekundarna mreža vodovodnih kanala do krajnjih korisnika), biće potrebno obezbediti dodatna nedostajuća sredstva u iznosu od oko KM 150-200.000,00 .

Original Article