U Banja Luci otvoren prvi Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2019“

Pod pokroviteljstvom grada Banja Luke i partnera u organizaciji Republike Srbije, gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, otvorio je 18.4.2019. godine, prvi Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2019“.

Tom prilikom istakao je da Banja Luka i Republika Srpska imaju šta da pokažu i da imaju značajan turistički potencijal. Na sajmu se predstavilo više od 150 izlagača iz BiH, Srbije koju je predstavljalo dvanaest turističkih organizacija, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Turske i Albanije.

Promoter Sajma glumac Miloš Biković istakao je da su kultura i turizam usko povezani, te da ujedinjavanje kulturnih prostora Srpske i Srbije treba da prati i objedinjavanje turističkog prostora.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač izrazila je zadovoljstvo što su Republika Srpska i Banjaluka dobile ovako značajnu turističku manifestaciju.

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da kulturni turizam čini značajan deo zanimljivih turističkih proizvoda i kapaciteta, te da treba uložiti sve napore da se promoviše i razvija.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija RSrbije Miroslav Knežević, izrazio je zadovoljstvo što vlade Srbije i Srpske uspešno kontinuirano rade na razvoju turističke ponude, da imaju zajednički cilj privlačenje što više turista u Srbiju i Srpsku, te da je ovaj sajam dobra prilika za predstavljanje turističkih potencijali ali i prilika da se sagleda zajednički regionalni turistički proizvod koji će se predstaviti turistima sa dalekih tržišta.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Banja Luci, otvaranju prvog Međunarodnog sajma turizma „Banja Luka 2019“ prisustvovali su generalni konzul Vladimir Nikolić, konzul Vesna Marinković, konzul Dragan Protić i vicekonzul Perica Nikolić.

Original Article