Sudbina Mosona u rukama Srba

Uprkos tome što je pre svega nekoliko meseci izgledalo da je vlasništvo nad Srpskim kulturnim klubom u Mosonu u Kanberi nepovratno izgubljeno, nagli razvoj dogadaja ukazuje da je srpska zajednica Australijske Prestone Teritorije na najboljem putu da joj se imanje vrati.
Ove dobre vesti stižu sa najmerodavnijeg mesta – od organizacije-kontrolora koju je Sud imenovao – najpre da pregleda svu dokumentaciju, a od pre dve nedelje – i da preuzme privremeno upravljanje klubom.
Još malo, pa ce ponovo sve biti u rukama Srba Kanbere. Jer, sudski kontrolor (Receiver) zakazao je za 21. jul u 14 casova sastanak srpske zajednice, posvecen ulozi te iste zajednice u buducem upravljanju i razvoju kluba.
Prema tumacenju koje smo dobili, sudski organ želi ovim putem da se uveri da li Srbi Kanbere pokazuju interesovanje za ovaj vredni objekat. Nema sumnje, da ce od toga zavisiti i buduce odluke o konacnoj sudbini imanja.
Sastanak je zakazan u sali Srpske pravoslavne crkve „Sveti Sava“, Lambrigg ulica, Farrer. Ovo je vec druga crkveno-školska opština koja je domacin akcije na zaustavljanju ilegalne prodaje i vracanju imanja srpskoj zajednici. Prvi sastanak, pre godinu dana, kada je i dogovoreno da se preduzme akcija pravne zaštite kluba, održan je u Centru „Draža Mihailovic“ pri CŠO „Sveti velikomucenik Georgije“ na Forestu.