Srpski nacionalni Savez obelezio vredan jubilej

Svecanom akademijom u Aleksandar biblioteci u Pertu, obeležena je desetogodišnjica postojanja Srpskog nacionalnog saveza. Skupu je prisustvovalo tridesetak clanova zajednice, a nažalost, primeceno je odsustvo predstavnika dela ovdašnjih srpskih organizacija i udruženja.
Akademiju je otvorila sadašnji predsednik Radmila Mijatovic, a zatim su, o radu u prošloj deceniji, govorili nekadašnji predsednici Saveza – Milan Saicic i dr Nenad Petrovic. a
minuli rad SNS, naglašeno je, karaktetiše borba za istinu o srpskom narodu o cemu svedoci veliki broj pisama upucenih po svetu, pokretanje biltena „The Other Side of the Story“, kao i demonstracije podrške otadžbini. Navedene su, zatim, i neprestane akcije pomoci u odeci, lekovima i novcu Republici Srpskoj i bivšoj RSK (organizovani su, na primer, sponzori za više od 150 dece-invalida iz RS).
Na posebnom mestu nalaze se i akcije ostvarenje zajedno sa organizacijom „Srbi Srbima“ iz Melburna. Uz ostalo, pomoglose decjim bolnicama u Srbiji, Institutu za majku i dete u Beogradu, te Bolnici u Kraljevu, kojoj je poslata i najveca pojedinacna donacija od 17.000 dolara od Udruženja „Draža Mihailovic“ iz Perta.
Kao deo napora na negovanju naše tradicije u inostranstvu, prošle godine ustanovljena je nagrada najboljem uceniku srednje škole srpskog porekla. Dobitnik je Janko Dragovic, student Mt Lawley Senior High School. Nagradu mu je, u ime Saveza, predala Tara Zekovic-Bošnjak. Dragovicu je dodeljena plaketa i cek u visini od 300 dolara.
Savez je prihvatio sugestiju da ubuduce proširi ovu akciju, ukljucujuci, ukoliko to sredstva dozvole, i nagradu za najboljeg ucenika osnovne škole.
U recitalu pripremljenom ovim povodom ucestvovali su Milenko Kovacevic, Jadranka Stojišic i Ilija Ilic.