Srbi pišu peticiju

Srpsko dobrotvorno društvo Viktorije (SDD), uputilo je molbu srpskoj zajednici da potpiše peticiju kojom bi se uputio protest Gariju Hardgrejvu – ministru za državljanstvo i multikulturne poslove Austarlije, zbog ukidanja sredstava za ovdašnje radno mesto socijalnog radnika za pomoć novodošlim pri zapošljavanju.

Predsednica Srpskog dobrotvornog društva Marija Dragić uputila je medijima kopiju pisma poslatog ministru u kome ga upozorava na posledice koja će srpska zajednica Viktorije trpeti zbog ukidanja „uspešnog projekta zapošljavanja koji je pružan novodošlim pripadnicima naše zajednice u njihovom centru“. U pismu se, između ostalog, traži objašnjenje razloga za ukidanje finansiranja projekta i molba da se odluka preinači.

U pismu se, takođe, kaže:
„Trenutno postoji veliki broj srpskih izbeglica i novodošlih migranata koji su došli u Viktoriju, jer je 12 procenata od celokupne godišnje dozvoljene kvote useljenika bilo namenjen području bivše Jugoslavije. Naravno, većina izbeglica iz bivše Jugoslavije su Srbi te ih je veliki broj i stigao ovde. Veliki broj tih doseljenika srpske zajednice, koji i dalje dolaze ovđe kao izbjeglice će biti pogođen jer je vaše Ministarstvo odlučilo da uskrati ovo mesto i oteža njihovo uspešno nastanjivanje u Australiji“.

Pripadnici srpske zajednice koji žele da potpišu peticiju, mogu se javiti predstavnicima Srpskog dobrotvornog društva Viktorije na (03) 9701 7308 ili e-mail: serbianwelfareŽleyicon.net.