Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

7. septembar 2022.
Aktuelno, Region, Vesti

3 Views

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom mileševskim g. Atanasijem, otpravnicom poslova u ambasadi Srbije u Podgorici gđa Jelisavetom Čolanović i predstavnicima humanitarne organizacije „Stara Raška“ posetio je dve porodice u selima nadomak Pljevalja koje su, u sklopu projekta „Ekonomskog osnaživanja severa Crne Gore“, dobile po jednu steonu junicu.

„Ovo je veliki dan za nas. Tim rečima se najbolje opisuje raspoloženje koje smo zatekli u porodičnim domovima Čamdžića i Dromnjaka prilikom našeg dolaska. Ovi vredni ljudi dobili su po jednu steonu junicu čime je ekonomski osnaženo njihovo poljoprivredno gazdinstvo. Srdačno su nas ugostili uz veliku zahvalnost i nezaobilazno srpsko gostoprimstvo. Uz blagoslov vladike Atanasija, nazdravili smo za zdravlje i napredak u njihovim domovima ali i za opstanak srpskog naroda u ovim krajevima.“ – rekao je direktor Gujon nakon obilaska porodica.

U Parohijskom domu Svetog Đorđa na brdu Guke iznad Pljevalja upriličena je prigodna svečanost na kojoj su uručeni ugovori o podeli steonih junica višečlanim porodicama iz severnih krajeva.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je za podelu 20 steonih junica i 20 teladi domaćinstvima na severu Crne Gore izdvojila ukupno 5 miliona dinara podrške.

Slične objaveArno Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima

7. septembar 2022.Nove Prosvjetine srpske škole širom Austrije

1. septembar 2022.Srpske organizacije iz regiona i dijaspore podržale državnu politiku Srbije i Srbe na KiM

28. avgust 2022.

Check AlsoGujon: Završeni razgovori o uključivanju više od 300 učenika iz dijaspore u dopunski obrazovni sistem Srbije

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se danas …

Original Article