Arno Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima

Arno Gujon predao 20 krava Srbima u Pljevljima

7. septembar 2022.
Aktuelno, Region, Vesti

1 Views

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon danas je u Pljevljima posetio porodice kojima je uručeno 20 steonih junica, projekat koji je Uprava finansirala u iznosu od 5 miliona dinara.

„Кrave smo kupili od lokalnih prodavaca, poklonili smo ih meštanima a oni će dalje telad koju dobiju proslediti svojim komšijama, tako da sve ostaje na teritoriji opštine Pljevlja. Sada smo pomogli 20 višečlanih porodica, a u sledećoj fazi, kada se krave otele, biće pomoć za još 20 domaćinstava. Ponosan sam što smo ovim projektom pomogli izuzetno vrednim ljudima u Crnoj Gori i time pokazali da solidarnost ne poznaje granice“, rekao je Gujon.

Projekat ,,Ekonomsko osnaživanje severa Crne Gore“ Uprava realizuje u saradnji s udruženjem ,,Stara Raška“ i Eparhijom mileševskom.

Ovakav samoodrživi projekat već je uspešno ostvaren prošle godine u Bosanskom Petrovcu gde je srpskim povratničkim domaćinstvima Uprava kupila 35 steonih junica, a njihova telad podeljena su nedavno drugim porodicama.

Slične objaveNove Prosvjetine srpske škole širom Austrije

1. septembar 2022.Srpske organizacije iz regiona i dijaspore podržale državnu politiku Srbije i Srbe na KiM

28. avgust 2022.Gujon: Završeni razgovori o uključivanju više od 300 učenika iz dijaspore u dopunski obrazovni sistem Srbije

26. avgust 2022.

 

Check AlsoPodela novih 30 stočnih grla za srpska povratnička domaćinsta u B. Petrovcu

Projekat ekonomskog osnaživanja srpskih povratničkih domaćinstava u Federaciji BiH pokrenut prošle godine od strane Uprave …

Original Article