Radio Bonton

Na inicijativu grupe Srba bracnih parova iz Melburna u kojoj su se nasli Dusica i Dragan Savic, Peni i Mihajlo Kovacevic i Branka i Sinisa Stankov, postojeci Radio Bonton iz Beograda je internacionalizovan. Sto ce reci, posredstvom interneta radio je usao u etar sirom planete. Celokupnom akcijom je rukovodio g. Miroslav Radovanovic Trsa, director Dataneta iz Beograda koji je ogromnim naporima ne zaleci vremeni ni truda uspeo sve to da realizuje, dizajnira i pusti u pogon.
Radio Bonton ciji je vlasnik i voditelj g. Zoran Djelic i koji u internet verziji radi pod okriljem Radio Randoma, ima pre svega zabavni karakter u kojem aktivno ucestvuju njegovi slusaoci time sto se javljaju, sugerisu, hvale, napadaju i sto je najvaznije – pozdravljaju svoje najmilije ili prijatelje specijalnim zeljama u obliku pesama. Voditelj koga iz miloste nazivaju „Zoki Smeker“ zbog sklonosti ka lepsem polu svima izlazi u susret.
Slusaoci sirom planete se javljaju pretezno putem emaila saljuci pozdrave i zelje, dok ima za sada u manjem broju i telefonskih poziva koje Zoki ubacuje uzivo u program. Svakako najveca draz je pisani razgovor preko interneta. Zaista neverovatan dogadjaj da, dok slusate muziku, vi jednostavno pricate sa ljudima sirom sveta. „Chat“ kako u kompjuterskoj terminoilogiji nazivaju ti vrstu komunikacije je postao prosto nezamenjiv deo vikenda. Osim pomenutih familija iz Melburna, vrlo aktivni clanovi, odnosno saradnici Radio Randoma su jos i: Slavica i Ratko Ardalic iz Toronta, Mira i Dragan Vucic iz Beca, Dragana i Miodrag Savovic takodje iz Beca, Milanka i Zika Terzibasic iz Amsterdama, te Perica iz Insbruka, Miki iz Brizbana, Mario iz Portlanda, Dragan iz Pariza, Ljiljana iz Svedske i jos mnogi drugi. Dominiraju za sada Melburn I Bec ali sto se aktivnosti tice Mila iz Amsterdama je nekako najagilnija. Ona je vec dva puta putovala u Beograd i posetila Radio Bonton o cemu svedoce i video zapisi.
Program Bontona operise pod firmom Radio Random kojom vesto rukovodi popularni Trsa koji je vremenom postao istinski superstar kod svih ucesnika „chata“ i clanova Radio Randoma. Trsa je sto se ono kaze „devojka za sve“. Za njega jednostavno nema „izgubljene lopte“. Svima i uvek stigne da odgovori, da ispuni njihove zelje.
Radio Random je za sada sto se slusanja muzike ogranicen na 25 slusalaca istovremeno putem interneta zbog velikih izdataka ali ako se pokaze veci interes i ako slusaoci sirom sveta odluce da na neki nacin pomognu ovaj most sa rodnim krajem onda ce taj kapacitet svakako biti znatno veci. Ucestvo na „chatu“ je neograniceno pa svi oni koji zele da pricaju sa prijateljima, pre svega Srbima, sirom sveta neka posete sajt: http://blake.prohosting.com/rtrandom/index1 . Takodje, ukoliko zele da imaju status svetskog saradnika, onda treba da se jave na email: trsa@datanet.yu.
„Chat“ Radio Randoma je pre svega namenjen kulturnijem sloju ljudi, sto ce reci da su sve vulgarnosti, vredjanja iskljuceni. Zato je, vidljivo, najveci broj posetilaca uglavnom bracnih parova. Pored ozbiljnih razgovora, pomoci po raznim pitanjima iz rraznih oblasti, tu je i dosta sale. Na kraju krajeva, to je jedan od najboljih nacina zblizavanja Srba I stvaranja prijateljstava.