Prvi put u Splitu se odrzava Kulturna sedmica susreta Srba Splita i prijatelja

Na inicijativu niže potpisanog predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Splitu, a u organizaciji istog Vijeća i Srpske pravoslavne crkve u Splitu na čelu sa arhijerajskim namjesnikom protojer.stavroforom gosp. Nikolom Škorićem, u Splitu se provodi program KULTURNE SEDMISE SUSRETA SRBA SPLITA I PRIJATELJA 2010. i to u periodu od 09.10. – 16.10.2010 god.!!!
Program se provodi kako unutar SPC- Split, tako i na više drugih lokacija grada!!!
Otvorenje KSSSSP 2010. počinje 09.10. u 17 h u prostorima SPC. Osim Osim nedeljne Sv. arhijerajske liturgije u 10 h., predviđeni su razni kulturno-umjetnički nastupi domaćina i gostiju iz inozemstva kao i okrugli stol za dobrodošle predstavnike privrede na temu:
-Kultura, zajedništvo u komuniciranju i suradnja, kao osnov razvoja država regije ex Jugoslavije i konkretni
prijedlozi i ideje – uvodničar prof. dr. Slobodan Beroš !!!

Program predviđa osim niza susreta prijateljstva, obilazak ljepota Grada Splita, gledanje srpskih filmova u Kinoteci Zlatna Vrata, posjete svetinjama srpskim u Dalmaciji, manastirima Kropi, Krki i Dragoviću te i planinarskom domu i vidikovcu Kozjak itd.itd. !!!

Zatvaranje KSSSSP 2010. predviđeno je uz svečanu večeru i zabavu u poznatom splitskom restoranu “Rusulica” 16.10.2010 sa početkom u 19 sati !!!

Kolika je važnost uspjeha ovog programa posebno za Grad Split i njegovu srpsku nacionalnu manjinu sasvim je suvišno pametnim naglašavati !!! Osobna želja inicijatora je da ovi susreti postanu tradicionalni s početkom svake druge subote 10. mjeseca i završetkom treće subote istog mjeseca !
Za istaći je da smo do sada dobili financijsku podršku jedino od Grada Splita u visini mizernih 25.000 kn od mogućih i u programu predviđenih 134.000 kn ??? Ipak organizatori idu dalje !!!

Uz prethodnu najavu e-mailom najkasnije do 07.10. dobrodošli su svi dobronamjerni i zainteresirani za što uspješnije odvijanje ovog programa a posebno sa ciljem razvijanja što uspješnijih odnosa između Hrvatske i Srbije !!!

Smještaj o vlastitom trošku, povoljno je rezerviran u Hotelu “MEDENA” na tel:+385-21-880-588, spavanje s doručkom cca 25 €, ovisno o broju kreveta u sobi !!!

Srdačni pozdravi svim naslovljenima i dobro nam došli !

v.r. Miroslav Jovičić – Mišo, mag.oec.
Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Splitu
E-mail: miroslav.jovicic@st.t-com.hr; vijece.snm.split-mj@st.t-com.hr
Mobitel: ++385-95-905-9998 ili tel: ++385-21-463-690