Prof. dr. Volfang Rorbah u Ministarstvu za dijsaporu

Obaveštavamo vas, da će u petak, 10.decembra u 12.00 časova, u svečanoj sali, u novoj zgradi Ministarstva za dijasporu, prof. drVojislav Vukčević, ministar, primiti profesora dr Volfanga Rorhbaha, istaknutog austrijanca srpskog porekla. Biće reči o srpsko austrijskim odnosima i ulozi srpske dijaspore u tom procesu. Tom prilikom ministar Vukčević uručiće prof. Rorhbahu Zahvalnicu Ministarstva za dijasporu za njegov doprinos na unapređivanju veza Austrije i Srbije.
Prof.dr Volfgang Rorhbahje rođen u Beču, od oca Austrijanca i majke Srpkinje iz Velike Plane. U Beču je završio fakultet i stekao zvanje doktora nauka. Profesor je na ekonomskom i medicinskom fakultetu u Beču. Ekspert je za osiguranje. Potpredsednik je i prokurista UNIQA – najvećeg osiguravajućeg društva u Austriji. Glavni je autor Enciklopedije austrijskog osiguranja od 8 tomova. Autor je i knjige o osiguranju u bivšoj Kraljevini Srbiji i više drugih knjiga. Izvanredan je poznavalac istorije i života Srba u Austriji i Beču. Recenzent je knjige Srbi u Beču, akademika Dejana Medakovića. Nosilac je visokih austrijskih odlikovanja. Internacionalno je opredeljen i zalaže se za ravnopravnost slovenskih i drugih naroda. Potpredsednik je Srpsko Austrijskog društva.
U razgovoru sa profesorom Rorhbahom i svečanosti uručivanja zahvalnice, učestvovaće i Aleksandar čotrić, zamenik ministra, Miodrag Jakšić i Vukman Krivokuća pomoćnici ministra, predstavnici Ministarstva za trgovinu, turizam i usluge i Ministarstva Vlade Srbije za kulturu, Vitomir Perić, predsednik Srpsko Crnogorsko-Austrijskog društva, Aleksandar Vlajković, predsednik Asocijacije Srpska veza i drugi.

Unapred zahvaljujemo.

Srdačno,

Miodrag Jakšić,
pomoćnik ministra
m.tel. 064 8260001