Povelja opštine Petrovo dodeljena Vladi R. Srbije, 12.10.2019. godine

Povodom Dana i krsne slave opštine, u Petrovu je, 12.10.2019. godine, Vladi R. Srbije uručena Povelja opštine.
Svečanoj sednici Skupštine opštine prisustvovao je ministar privrede i preduzetništva R. Srpske Vjekoslav Petričević, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave R. Srbije Ivan Bošnjak, predstavnici verskih zajednica, nevladinih organizacija i brojne zvanice iz oblasti privrede i kulture, a ispred Generalnog konzulata, konzul Dragan Protić.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković se, prilikom uručivanja Plakete, zahvalio za pomoć Vladi R. Srbije koja je donirala 150.000 evra (293.374 konvertibilnih maraka), za rekonstrukciju školskih objekata i nabavku sanitetskog vozila, ali i drugim institucijama i međunarodnim organizacijama koje su doprinele poboljšanju kvaliteta života u ovoj opštini.

Povelju je preuzeo državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave R. Srbije Ivan Bošnjak, koji se tom prilikom zahvalio za priznanje i poručio da će Srbija biti jača i bolja, da bi mogla da pruži veću pomoć kako svojim, tako i građanima u R. Srpskoj i državama u kojima se širi srpski kulturni prostor.

Svečanoj sednici prethodio je parastos i polaganje venaca na spomen-obeležja stradalima tokom odbrambeno-otadžbinskog i prethodnih ratova.

Original Article