Patrijarh Pavle osvetio zemljište prvog srpskog koledža u Australiji

PATRIJARH PAVLE OSVETIO ZEMLJIŠTE PRVOG SRPSKOG KOLEDŽA NA TLU AUSTRALIJE

DA NASTAVA ODRŽI VERU

Od juče na velikom imanju Srpske pravoslavne crkve u Varovilu na jugozapadu Sidneja nalazi se spomen-obeležje od belog kamena. Na njemu stoji da je njegova svetost patrijarh Pavle vodio ovde službu osvećenja zemljišta namenjenog budućem, srpskom koledžu „Sveti Sava“.
Ovo je bio vrhunac posete patrijarha Pavla Australiji – svečanost na kojoj je zabeleženo rekordan broj naših ljudi koji su došli da s njim i ostalim sveštenstvom podele ovaj veliki događaj. Oko deset hiljada Srba prispelo je na ovo mesto da bi prisustvovalo svetoj liturgiji koju je predvodio gospodin Pavle sa episkopima, sveštenstvom grčke i ruske pravoslavne crkve, kao i sveštenicima Srpske crkve iz Novog Južnog Velsa i Viktorije.
Poglavar SPC je rekao da „nikada ne zaboravimo da smo potomci svetih svojih predaka, da se ne postidimo kad izađemo pred njih i pred njihovog i našeg Gospoda“.
– To je smisao i cilj naših života, to je cilj i moga dolaska s pratnjom ovde da se sa vama vidimo, razgovorimo i podržimo. Vremena su ozbiljna i teška, potrebna nam je zaista podrška sviju od sviju da bi ostali i opstali na putu Božjem. Neka Gospod i sveti Sava kome je ovo mesto posvećeno učine da ona nastava koja se bude držala u ovoj školi, da bude na održanje naše vere i našega naroda.