Home DijasporaAustralija Ninović osvojio i Njukasl

Ninović osvojio i Njukasl

by Urednik
Vesti
Aleks Ninović

Mladi vozač kartinga Aleks Ninović iz Sidneja nastavlja da niže uspehe širom Australije. Posle izvanrednih rezultata koji su ga doveli do borbe za šampionsku titulu u državnom šampionatu u klasi KA3, talentovani momčić srpskog porekla zabeležio je pobede na još jednoj trci.

Ninović je proteklog vikenda učestvovao u nadmetanju za Njukasl Siti Kup, sa kojeg je odneo pehar, ostvarivši četiri trijumfa i jedno drugo mesto.

Ovo takmičenje bilo je i generalna proba mladom Ninoviću za poslednji vikend sezone u KA3 Prvenstvu Australije, koji se održava od 19. do 21. avgusta, upravo u Njukaslu na istoj kart stazi.

Pored šanse da na Njukasl Siti Kupu „oseti“ stazu na kojoj će se boriti za šampionsku titulu, ovo je takođe bila prilika za Aleksov tim AN Racing i proizvođača kartinga PCR da testiraju i podešavaju motor i opremu na njegovom vozilu.

Uprkos odličnim rezultatima, 14-godišnji Ninović je čvrsto na zemlji, o čemu svedoče i njegove reči posle trke u Njukaslu.

– Uspeh prija, ali Njukasl Siti Kupu nije isto što i Nacionalni šampionat koji je nap fokus. Moj tim i ja ćemo pregledati i analizirati sve detalje u našoj radionici, kako bismo uvideli gde sve možemo da se unapredimo i da budem još brži – istakao je Aleks Ninović.

U trci za naslov prvaka Australije u klasi KA3, Aleks Ninović zaostaje samo tri boda za braniocem titule Džejsom Metjusom, tako je da svaki rasplet u poslednjoj rundi moguć.

Sudeći prema formi koju pokazuje, mladi vozač srpskih korena ima izgledne šanse da posle osvajanja šampionata u klasi KA4 uspeh ponovi i u jačem društvu.

Original Article

Related Posts