Najpoznatiji Ljubisa Radulovic

Rezultati ankete Serbinfo

Najpoznatiji Ljubisa Radulovic

Srpski informativni centar u Australiji (www.serbinfo.com.au) je od 15. do 18. maja izvrsio telefonsku anketu. Postavljeno pitanje je bilo :

Ko je najpoznatiji Srbin u Australiji ?

Anketirano je 220 ispitanika : Sidnej (70), Melburn (70), Brizbajn (20), Adelajd (20), Pert (20) i Kanbera (10). Rezultati ankete

1. Ljubisa Radulovic, novinar 31 % (65 glasova)
2. Bobi Despotovski, fudbaler 18 % (38)
3. Milivoje Glisic, ambasador 16 % (34)
4. Rade Radan, svestenik 13 % (27)
ne znam 10 % (21)
ostali 12%

Ljubisa Radulovic je dugogodisnji urednik i voditelj SBS radio programa, emisije na srpskom jeziku. Rezultati ankete potvedjuju da je SBS radio program najuticajniji mediji na srpskom jeziku u Australiji, a program petkom u 8 ujutru koji se emituje u celoj Australiji verovatno i najcesci izvor informacija.

Bobi Despotovski ove godine igra u odlicnoj formi, najbolji je strelac Pert Glori, vodeceg tima u fudbalskom sampionatu Australije .

Milivoje Glisic, ambasador Srbije i Crne Gore je tek 6 meseci u Kanberii, ali njegovi mnogobrojni susreti i putovanja u Brizbajn, Adelajd i Sidnej su verovatno uticali da vec postane poznat u srpskoj zajednici.

Rade Radan svestenik, je direktor koledza „Svet Sava“ i veoma je aktivan sirom Australije na svom novom poslu

Zanimljivost ankete je da je dobar broj ispitanika (38) odgovorio prvo Jelena Dokic, ali taj odgovor nije priznat jer Jelena vise ne zivi u Australiji, pa su ispitanici zamoljeni da daju drugi odgovor. Zanimljivo je i da se medju ostalim (12%) nalazi 12 licnosti i cak 7 svestenika je dobilo po jedan glas.