Generalni konzul V. Nikolić u Vukosavlju prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu zgradu opštine, finansirane i sredstvima Vlade R. Srbije i svečanom otvaranju Centra za kulturu

U Vukosavlju je, 31. jula o.g, u prisustvu predsednice R. Srpske Željke Cvijanović, generalnog konzula Vladimira Nikolića i načelnika opštine Vukosavlje Borislava Rakića, položen kamen temeljac za novu zgradu opštine, a nakon toga, svečanim presecanjem vrpce, otvoren i Centar za kulturu ove opštine.

Za novu zgradu opštine, Vlada Republike Srbije donirala je 50.000 evra, dok je iz budžeta R. Srpske izdvojeno je 200.000 BAM, a iz Fonda za zaštitu životne sredine 100.000 BAM.

Nakon otvaranja Centra za kulturu, predsednica R. Srpske je novinarima izjavila da je Vlada R. Srpske u ovu opštinu, od 2006. godine, po različitim osnovama uložila oko 10 miliona BAM i da je prošle godine, u razvoj putne infrastrukture, uložila 400.000 BAM. Ona je poželela građanima Vukosavlja da dugo koriste izgrađene objekte i najavila skoro rešavanje pitanje školskih objekata i stanice policije. “Do sada su Centar za kulturu, koji treba da bude srce određenih okupljanja u ovoj lokalnoj zajednici i novi administrativni centar, bili neuslovni. Novi administrativni centar biće bolje organizovana služba i stanovnici će, samim tim, biti zadovoljniji što će usluge dobijati na jednom mestu”, dodala je Cvijanović.

“Srbija poštuje BiH, ali voli Srpsku i to pokazuje svojim nesebičnim davanjima na dobrobit svih stanovnika u opštinama koje dobijaju ovu pomoć”, naglasio je generalni konzul Vladimir Nikolić, prilikom polaganja kamena temeljca. Nikolić je rekao da je ovo jedan u nizu otvorenih radova širom R. Srpske koji su finansirani, između ostalog, sredstvima Vlade R. Srbije, što najbolje govori o odnosima Srbije i Srpske i dodao da, gde god postoji volja, uspeh neće izostati, što vidi u Vukosavlju, ali i drugim mestima širom R. Srpske.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić je rekao da će izgradnja novog administrativnog centra imati nemerljiv značaj za stanovnike ove opštine. On je pojasnio da je ovo prvi projekat u Vukosavlju, za koje je sredstva donirala Srbija, što je veoma značajno za ovu opštinu. “Mala smo lokalna zajednica, ali smo iskreni domaćini i znamo iskoristiti sredstva i priliku koja nam se pruži”, rekao je Rakić.

Original Article