Dobrodošlica za porodicu Bošnjak

dobrodoslica-za-porodicu-bosnjak

M. Pendo

Srpska kulturna akedemija sa sveštenicima i predsednikom

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa australijsko-novozelandskoga Siluana, Crkveno-školska opština uspenja Presvete Bogorodice na Gold koustu dobila je novog sveštenika.

U prepunom hramu i crkvenoj Sali, Srbi sa Zlatne obale su se ponovo okupili pod vođstvom crkvene uprave, kako bi dočekali protonamesnika Miroslava Bošnjaka i njegovu porodicu.

Prote Miroslav i Velibor sa predsednikom crkvene opštine Milutinom Mitrovićem

Prota Miroslav je rođen u Zenici 1973. godine, a Bogosloviju je završio na Cetinju. Rukopoložen je od strane episkopa Irineja, potonjeg patrijarha srpskoga. U Niškoj eparhiji bio je sveštnik pri hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u opštini Babušnica.

Otac Miroslav je na Peti kontinet stigao sa popadijom Tatjanom i troje dece, Teodorom, Sofijom i Maksimom.

Bora Antić sa društvom

Znajući da je glavni zadatak zajednice i parohijana da se oštećeni krov na crkvi zameni kako ne bi prokisnjavao, prota Miroslav je istakao da ovo treba da bude jedna od najvažnijih akcija i poduhvat, kojem svi treba da se priključe.

Prota Miroslav sa porodicom

On je takođe izrazio želju da će, sa verom u Boga, lokalni dobrotvori, prijatelji i gosti, uz podršku uprave i predsednika crkvene opštine Milutina Mitrovića doprineti da hram dobije novi krov.

Uz nastup dece folklorne sekcije Srpske kulturne akedemije i pevača Dragana i njegovog orkestra, doček i zabava koja je usledila protekli su u veselom tonu.

Crkvena uprava, parohijani i gosti su uz prikladne poklone ispratili protojereja Velibora Bojičića i protiniocu Spomenku i od srca im se zahvalili na vrednom radu u našoj crkvenoj opštini tokom skoro tri protekle godine.

Detaljnije