Zimske čarolije u Liverpulu

zimske-carolije-u-liverpulu

Vesti

Klizalište je donelo radost mladima

Gradska opština Liverpul u jugozapadnom delu Sidneja, organizovala je od 30. juna do 2. jula tradicionalni godišnji Zimski festival u Mekvori ulici, pod nazivom Evropska noćna tržnica – „European Night Market“. Manifestacija je za tri dana prvukla na desetine hiljada posetilaca i nadmašila sva očekivanja.

Prodajne izložbe bile su uglavnom evropske, uključujući tu i izlagače iz srpske zajednice.

Srpski ćevapi, pljeskavice, kobasice pripremali momci Arčaba

Posebna atrakcija Zimskog festivala bilo je veštačko klizalište na kome su se odvijale atraktivne izvedbe profesionalnih umetnika klizanja, a radovala su se naročito deca i mladi koji su se klizali do mile volje.

Dragana iz Echo kafea i njeni prvoklasni kolači

Bilo je tu i uličnih zabavljača, DJ muzike, gitarista, pevača… Za najmlađe, bile su otvorene dve dečije radionice gde su mališani crtali, pravili lutke, avione od papira i drugo.

Za ovo vredi čekati u red

Oni stariji, pogotovo roditelji, pa još i gurmani, uživali su u srpskim pljeskavicama i kolačima, tradicionalnim nemačkim i španskim kobasicama, grčkim specijalitetima, turskim slatkišima, kafi i drugim đakonijama.

Alal vera majstori za dobru klopu

Imajući u vidu da u ovom delu Sidneja živi veliki broj doseljenika sa raznih meridijana, liverpulska opština redovno organizuje festivale ovakvog tipa, koji privlače posetioce, a cilj je zbližavanje različitih zajednica i promocija multikulturnih tradicija ovdašnjih žitelja.

Ulični zabavljači

Detaljnije