Želite da konačno i vi imate savršenu vezu?

Foto:Pixabay/panajiotis

Zaljubljenost je zabavna. To je faza vaše veze koja može da sadrži najslađe i najsrećnije uspomene.

Međutim, najvažniji deo bilo kakvog odnosa je svakodnevni trenutak koji nas drži zajedno.
Dnevno negovanje veze je ono što čini zdravu i trajnu vezu. Bez obzira da li ste u svežoj vezi, koja je na početku, ili ste zajedno godinama, postoje jednostavne prakse koje možete uključiti u svoj odnos kako biste održali radost i zadovoljstvo što ste zajedno.

Slušajte svog partnera

Odlične veštine slušanja vas mogu dovesti daleko u životu. Ako upoznate način na koji treba da slušate svog partnera, pomoći će izgradnji čvrstog osnova poverenja. Kada dobro slušate, razumete osećanja, potrebe i želje partnera.

Veštine slušanja su znak poverenja. Ne samo to – već kada dobro slušate svog partnera, stvorate okruženje uzajamnog poštovanja. Odvojite vreme da čujete i komunicirajte iskreno.

Napravite vreme za intimnost

Razlika između prijateljstva i ljubavne veze je i fizička intimnost. Važno je shvatiti potrebe partnera kada je u pitanju fizička intimnost. Ova praksa ne uključuje samo vaš seksualni kontakt, već i druge činioce intimne veze.

Kako život postaje preokupiran radom i porodicom, naši seksualni životi mogu patiti. Možda ćete utvrditi da vreme rasporeda seksualne intimnosti može poboljšati kvalitet vašeg odnosa.

Takođe, usredsređivanje na druge akte intimnosti ,poput grljenja partnera, može poboljšati vašu vezu. Obratite pažnju na nivo intimne veze koju imate sa svojim partnerom tokom dana.

Budite spremni da budete nesebični

Živimo u svetu konstantnih poruka o zadovoljavanju sopstvenih potreba. Međutim, u srećnom odnosu, morate se usredsrediti na potrebe jedni drugih. Da biste to uradili, morate imati srce za uslugu.

Pogledaj i ove vesti…


Ako vam se čini da vaša veza upada u rutinu


Ovo su tri najveće ubice ljubavi!

Nazad

Napred

1 od 41
AD PLACEHOLDER 300×250

Kvalitetni odnosi uvek zahtevaju nesebičnost. To je priroda odnosa. Ova praksa važi i za prijateljstvo i roditeljstvo. Povezivanje sa drugima zavisi od naše sposobnosti da se oslobodimo sebičnih želja.

Ovo možete vežbati u malim stvarima, kao što su posluženje vode i hrane u krevet kada vaš partner ima groznu prehladu. Takođe, možete to demonstrirati u značajnim situacijama, kao što je podrška vašem partneru u promeni poslova iako to može biti finansijski rizik. Ključ je da ne postavljate sebe i svoje želje uvek na prvo mesto.

Napravite plan za budućnost

Ako ste posvećeni par, posebno je važno napraviti plan za budućnost. Važno je znati dugoročne ciljeve odnosa kako biste se osećali sigurno u vašem odnosu. Ova praksa će pomoći u otklanjanju nezadovoljstva.

Važno je da obe osobe u vezi imaju ista očekivanja. Ovaj nivo poštene komunikacije omogućava dublju intimnost i manje prostora za nesporazume. Poznavanje prioriteta i ciljeva vam omogućava da idete zajedno ka istoj stanici.

Znajte kada treba da izvinite

Ako ste napravili grešku ili povredili svog partnera svojim rečima ili akcijama, važno je da se izvinite. Ova praksa će stvoriti osnovu poverenja u vašoj vezi.

Kada se izvinite, prihvatate i preuzimate odgovornost za bilo kakvu nepravdu, ispravno izvinjenje treba da uključi i kajanje za vaše postupke i svesnu promenu ponašanja.

Oprostite i zaboravite

Kada prihvatite izvinjenje, najzdravija stvar za vaš odnos je da oprostite i zaboravite.

Ne koristite greške i izvinjenja partnera kao municiju. Ovo je nepravedno prema njemu i može stvoriti nepoverenje. Ako je vaš partner učinio nešto što stvarno ne možete oprostiti, najbolje je da nastavite dalje bez njega.

Ako vam se čini da vaša veza upada u rutinu

Original Article