Zajednicki do lepseg grada

„Dorucak s gradonacelnikom“ – tako je naslovljen susret na pozivnici koja je bila upucena Srbima sa Zlatne obale sredinom ovog meseca, a za sastanak uprilicen u CŠO pored novoizgradene crkve Uspenija Presvete Bogorodice.
Uz prvog coveka Zlatne obale DŽerija Bajdona, pojavili su se i clan Federalnog parlamenta Stiven Ciobo, clan Državnog parlamenta Peter Loulor, generalni menadžer za turizam Bob Bret i vicekancelar Bond univerziteta, profesor Ken Muris.
Sa srpske strane, visoku delegaciju Zlatne obale su docekali: predsednik CŠO Bob đordevic, sekretar Milenko Arežina i sveštenik Dušan Stefanov, uz još stotinak Srba koji su poranili da bi prisustvovali dosad najznacajnijoj poseti srpskoj zajednici na Zlatnoj obali.
Gosti su upoznati sa završetkom radova na crkvi Uspenija Presvete Bogorodice, sa aktivnostima male škole na srpskom jeziku, radu Kola srpskih sestara, folklornog društva i FK „Ujedinjeni orlovi“, a u svom pozdravnom govoru predsednik CŠO Bob đordevic je rekao da su ove aktivnosti u sklopu srpske etnicke zajednice samo deo napora svih žitelja Zlatne obale da se izgradi jedan od najlepših gradova u Australiji.
Gradonacelnik DŽeri Baldon je, zahvaljujuci na dobrodošlici i tradicionalnim srpskim specijalitetima, istakao da srpska zajednica na Zlatnoj obali treba, logicno, da ucestvuje sa svim drugim etnickim zajednicama u rešavanju svih pitanja znacajnih za ovaj grad, a da ce informisanje o pravima i obavezama od strane lokalne, državne i federalne vlade biti brže i efikasnije. Zahvaljujuci na srdacnoj dobrodošlici, gradonacelnik je sa svim clanovima visoke delegacije zatražio da bude pozvan na zvanicno otvaranje hrama, o cijoj je lepoti govorio izuzetno biranim recima.