VOJISLAV VUKčEVIć POSETIO PRESTOLONASLEDNIKA ALEKSANDRA

VOJISLAV VUKčEVIć POSETIO PRESTOLONASLEDNIKA ALEKSANDRA

ZAKONI U KORIST DIJASPORE

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević primio je juče u Kraljevskom dvoru na Dedinju, republičkog ministra za dijasporu Vojislava Vukčevića koji ga je informisao o inicijativama ministarstva za donošenje zakonske regulative kojom bi bili rešeni neki problemi ljudi u dijaspori.
– Prestolonaslednika sam upoznao sa našim naporima da se novi predlog zakona o državljanstvu usvoji u najskorije vreme i sa inicijativom o izmeni načina služenja vojnog roka, kao i predlozima dijaspore o načinima civilnog služenja – rekao je Vukčević novinarima posle razgovora.
On je objasnio da je nadležnima u vojsci preneo više predloga iz dijaspore, kao što su otkup vojnog roka ili dolazak naših državljana koji žive u inostranstvu u zemlju nekoliko godina sa boravkom od mesec dana, kako bi mogli i da se druže sa vršnjacima i bolje upoznaju zemlju svojih predaka.
Sa tim se složio i prestolonaslednik koji je pohvalio inicijative ministarstva, ističući da zajedničkim radom svih relevantnih faktora u zemlji i parlamentarnih stranaka zakoni koji su korisni za građane u rasejanju mogu biti brzo doneti.