Veče umetnosti i kreativnosti

vece-umetnosti-i-kreativnosti

Vesti

Zadužena za muziku: Jadranka Vasić

Udruženje Nest sa Severnih plaža Sidneja nastavlja da na prepoznatljiv način neguje zvanje jednog od lidera zajednice kada je reč o kulturno-umetničkim događajima, društvenim i sportskim aktivnostima. Ovog vikenda, u subotu 13. maja, organizovaće nesvakidašnji i izuzetno bogat celovečernji umetnički program.

U Nestu organizuju i časove umetnosti

U prostorijama ove organizacije, na adresi 150 Fisher Road North u naselju Kromer, biće upriličeno otvaranje izložbe slika, pozorišna predstava i muzički program. Sve u istom danu i na jednoj lokaciji, sa početkom od 19.00 časova.

Veče će otvoriti izložba slika Melite Jovančevčić iz Sidneja.

Slike Melite Jovančević

– Veliko mi je zadovoljstvo što u Nestu imamo priliku da pokažemo umetničke radove domaćih umetnika. Do sada smo izlagali slike našeg akademskog slikara Radoša Stevanovića, koje se i dalje mogu videti, a radovi Melite Jovančević su deo nove izložbe koji svojom raznovrsnošću takođe predstavljaju potvrdu njenog talenta i širokih interesovanja. Siguran sam da će svako naći ponešto interesantno – rekao nam je Željko Gojković, predsednik udruženja, dodajući da će izložba ujedno biti prodajnog karaktera.

Iste večeri, srpska glumica Dijana Jović ipredstaviće publici svoju novu predstavu, komediju „Pobegulja“ sa kojom je već nastupala u zapadnim predgrađima Sidneja, a premijera je bila nedavno u Centru u Bonirigu. Za muzički deo večeri biće zadužena Jadranka Vasić, čiji će nastup u subotu uveče biti kao šlag na torti.

Uvek dobro raspoloženje: Željko Gojković

– Nest se trudi da svojim aktivnostima povezuju ljude i umanjuje izolovanost. Ali, to nije sve. Sigurni smo da će svi koji dođu u subotu uveče uživati u divnoj večeri, punoj umetnosti i pozitivne energije – dodaje Gojković.

Iako je večerašnji program sada u centru pažnje, tu se ne završavaju aktivnosti ovog udruženja u maju mesecu. Za tačno dve nedelje, 27. maja, Nest će upriličiti još jedno pozorišno veče. Tog dana na repertoaru će biti nova predstava pozorišta Pilipenda, pod nazivom „Ja, Milutin“, koju priprema i izvodi dobro poznati glumac i pozorišnio reditelj Sergej Kožul s timom iz Pilipende.

Glumica Dijana Jovičić predstaviće se komedijom “Pobegulja“

– Naši ljudi će uvek podržati glumce koji nam dođu iz Evrope i sveta, ali isto tako, važno je podržati i ohrabriti umetnike koji žive i rade ovde među nama. Na taj način ćemo imati veću i dostupniju kulturnu ponudu, zahvaljujući čemu ćemo moći da češće organizujemo sadržaje – istakao je Željko.

Pored ovih veikih večeri na kojima se redovno okuplja veliki broj posetilaca, Nest ima i svoje redovne sedmične aktivnosti. Svakog utorka se organizuje druženje uz večeru i kulinarske specijalitete članova udruženja. Sreda i šetak su dani rezervisani za sport.

Uvek uz izobilje ukusne i raznovrsne hrane

– Već godinama organizujemo igranje košarke u sali u Bikon Hilu, a odnedavno imamo i nadmetanja u odbojci u Kromeru. Takođe, uključili smo i novi, veoma zanimljiv sport, nazvan Fortbol (Fortball).  Uz sve nove i stare programe, u Nestu počinjemo i sa nedeljnim roštiljadama i nadamo se posetiocima koji će svratiti na druženje i najukusnije ćevape i ostale specijalitete sa roštilja. Sve informacije su dostupne na sajtu udruženja i našim stranicama na društvenim mrežama – kaže Željko Gojković.

Košarka se igra svakog utorka

Zvanična internet stranica udruženja nalazi se na adresi www.nestincorporated.com. Tamo možete pronaći više detalja o samoj organizaciji, kao i svim aktivnostima Nesta.

Organizatori i učesnici ovogodišnjeg turnira “Australian Closed“

Humanost iznad svega

Nest je neprofitna organizacija koja je potala poznata širom Australije kao organizator godišnjeg amaterskog i humanitarnog teniskog turnira „Austrlian Closed“. U Nestu sa ponosom ističu da svaka akcija udruženja ima upravo humanost kao krajnji cilj. Pre svega su fokusirani da pomognu deci u svim krajevima iz kojih smo potekli i da im omoguće bolje i lakše detinjstvo. Događaji koje organizuju uvek su posebni, puni emocija, drugarstva, dobrog raspoloženja i pozitivne energije, što ih čini unikatnim kakva je i sama organizacija.

Godišnja zabava

U Nestu se već pripremaju za Godišnju zabavu, koja će se održati 17. juna u Cromer Community Centru. Na ovom događaju uvek je zagarantovan dobar i nezaboravan provod, a ove godine takođe će biti prilika da se predstave rezultati humanitarne akcije pod nazivom „Za našu decu“. Zahvaljujući ovoj akciji, četiri škole u Republici Srpskoj dobiće po jednu kompletno novu, opremljenu učionicu. U ovu svrhu biće iskorišćen novac prikupljen na teniskom turniru „Australian Closed“ u januaru ove godine. Inače, akcija „Za našu decu“ i dalje traje i svi zainteresovani mogu da se priključe. Takođe, iz Nesta pozivaju sve zainteresovane da se pridruže na Godišnjoj zabavi 17. juna.

Detaljnije