Uživanje za sve generacije!

J. Gajeskov
Prota Aleksandar sa porodicom i delom članica Kola sestara

U nedelju, 24. jula, na praznik Svete velikomučenice Efimije i Blažene Olge Ruske, bilo je svečano i veselo u Crkvi Svetog Luke u sidnejskom predgrađu Liverpul.

Liturgiju su služili starešina hrama, prota Aleksandar Milutinović i prota Nenad Đurašinović, a odgovarao je crkveni hor na čelu s ipođakonom Nikolom Zbiljićem.

Posle verskog dela, u crkvenoj porti i sali održan je dugo najavljivani piknik, koji je privukao mnogobrojne parohijane, vernike i goste iz raznih delova grada.

Posluženje u sali

Organizatori su se potrudili, a u tome i uspeli, da za svakog gosta pripreme nešto po volji od hrane i ponude piće po izboru.

Od specijaliteta u kojima su okupljeni uživali, ističemo kotlić od divljači, roštilj i kiseli kupus s mesom, kao i poseban specijalitet – kotlovinu na srpski način, majstora Dušana Kekuša (Medića), kao i razne salate, kolače i druge poslastice.

Oni su brinuli za dobru hranu

Za ljubitelje umetnosti i lepo pisane reči bila je organizovana prodajna izložba crkvenih knjiga, beletristike i ikona, koja je takođe privukla pažnju posetilaca.

Ovakvo lepo druženje po toplom zimskom danu nije moglo da prođe bez lepe pesme i svirke, gde su “prve violine“ bili prota Nenad na gitari i solo pevač Aleksandar Veselinović, uz podršku grupe odličnih pevača.

Kolovođe dobrog raspoloženja: Aca Veselinović, solista i prota Nenad na gitari

Veselje je trajalo do kasnih popodnevnih sati, a prema oceni većine prisutnih, piknik je zaslužio “čistu desetku“.

To je ohrabrilo članove uprave liverpulske parohije da ubuduće, bar jednom mesečno, organizuju slične manifestacije na zadovoljstvo svih.

Za posebnu pohvalu je prisustvo velikog broja mladih, koji su ukrasili ovo predivno popodne.

Takođe, treba naročito istaći sve one koji su pripremali ovaj događaj i vredno radili tokom čitavog dana, brinući da sve bude na nivou i protekne u najboljem redu.

U najkraćem, bio je to nezaboravan dan ispunjen molitvom, pesmom, dobrom hranom i atmosferom kakva se samo poželeti može.

Kolači i kafica za dame

Original Article