Uspesan nastup Srpskog umetnika na umetnickoj sceni u Sydney

U Ponedeljak -3.ceg Februara , otvorena je Godisnja sezona umetnickih nastupa izvodjaca klasicne muzike , u cenjenom -KILLARA Music Club – Sydney.Club postoji od 1932. Godine i jedan je od najvecih u gradu. Nalazi se u elitnom delu Sydney , na severnoj lokaciji.

Cast, da ucestvuje u otvaranju sezone 2003.ce Godine,pripala je troma mladih i talentovanih umetnika.

Jedan od njih je ,Beogradjanin Nenad JAKOVLJEVIC koji je nastupio kao izvodjac operskih arija.G-din Jakovljevoic ,rodjen je u Beogradu 1962.G. gde je stekao , akademsko muzicko obrazovanje.Nastupao je na sceni Narodnog Pozorista u Beogradu i u Madlenijanum Kuci Opere.
Gostovao je u raznim zemljama -Rusiji ,Grckoj , Nemackoj ,Italiji, Austriji …

Za ovu priliku, publika je u prepunoj sali – KILLARA Music Club – imala priliku da uziva u interpretacijama , Srpskog baritona G-dina Nenada Jakovljevica .Predstavio se odlicnim izvodjenjem i izvanrednim i dostojanstvenim scenskim nastupom !

Vrhunsko uzivanje ,dozivljeno je Nenadovom interpretacijom ; Rossini , Mozard, Verdi , Rimski Korsakov, Tchaikovsky, Glinka, Jerome Kern. Nas, iz srpske publike , dirnula je u dusu arija iz Evgenija Onjegin/Gremin s Aria from Yevgeny Onyegin/!

Posle svake izvedene tacke, nas umetnik je burno pozdravljen i nagradjen aplauzom .

U sklopu programa , nastupila su dva mlada i talentovana umetnika ,rodjena i skolovana u Australia. -Emma Worthington-Lees /24 .godine/, coloraturni sopran – sa vec dosta znacajnih priznanja i nagrada ,cija je operska zvezda u brzom usponu!

-Clement Leske /1970. G./, pijanista koji je nastupio kao klavirska pratnja i sa svojom izvanrednom interpretacijom za solo klavir-GOUNOD arr. LISZT-Waltz from FAUST. G-din Leske ,u svojoj karijeri stice prestizne nagrade i autor je pet samostalnih CD -a.

Naseg Nenada, sa ponosom je slusala grupa Srba -pretezno clanova hora- Sv Jovan Zlatousti- iz srpske Pravoslavne Crlve -Sv Velikomucenik Knez Lazar . Dirigent i ucitelj je G-din Jakovljevic ,koji sa entuzijazmom i uspehom upravlja ovim pravoslavnim horom!
Pozelimo mu , jos puno ovako uspesnih nastupa i da na Australskoj probirljivoj operskoj sceni, zauzme zasluzeno mesto! Ovo je znacajan uspeh jer samo ,posle nepune dve godine boravka na suncanom i plodnom za umetnicki rad Australskom kontinentu , operski pevac -a nas Srbin , Nenad JAKOVLJEVIC- otvorio je vrata zahvaljujuci svom talentu i radu !