Ulcinj, požar se širi prema Valdanosu 

Požar koji je u subotu izbio u Bijeloj Gori kod Ulcinja, u nedelju ujutro nastavio je da se širi prema Valdanosu, ali vatrogasci kontrolišu sve linije vatre prema gradu, prenose Vijesti.

“Požar je na obodima pod kontrolom, ali u sredini gde je žarište, teren je potpuno nepristupačan, tako da smo za sada nemoćni da zaustavimo dalje napredovanje. Na terenu su svi naši vatrgosci, te kolege iz Bara, Budve i Podgorice.Od jutros požar gasi i jedan dromader iz Podgorice”,  kazao je šef službe spavanja Fljamur Selović.

Iako je u subotu bilo najavljeno da će u gašenju požara učestvovati i jedan kanadar iz Srbije, Selović je naveo da je iz direktorata dobio informaciju da će italijanski kanadar u Ulcinj stići oko 13 časova.

“Na terenu su svi ulicinjski vatrogasci kao i kolege iz Bara, Budve i Podgorice.Od jutros požar gasi i jedan dromader iz Podgorice”, rekao je Selović.

Požar je juče buknuo u 12.30 časova i potom se velikom brzinom proširio prema brdu Mavrijan i potom pretio da zahvati preko 50 stambenih kuća. 

Požar još uvek gase udruženo vatrogasne jedinice iz Ulcinja, Bara, Podgorice i Budve. Tokom dana u gašenju su učestvovali i dromaderi i helikopteri.

Arif Osmani iz Prištine uhapšen je zbog sumnje, da je izazvao požar u ulcinjskoj Bijeloj Gori od kojeg je bilo ugroženo više desetina domaćinstava.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti Osmani koji živi u Ulcinju, požar je izazvao nakon svađe sa Vijoiceom Alijajom. 

Ulcinjska policija privela je juče dve osobe zbog sumnje da su izazvali požar koji se, nošen vetrom, brzo proširio Bijelom gorom. U pitanju su osobe koja već godinama sa familijama žive u mestu Bratica, sa leve strane magistralnog puta Ulcinj- Bar.