Bitef teatar slavi TRIDESET godina svog postojanja

Bitef teatar slavi 30 godina svog postojanja

Dnevnik pre 52 minutaDnevnikBEOGRAD: Na današnji dan pre 30 godina otvoren je Bitef teatar, na inicijativu velike Mire Trailović."Nestašni i uporni pozorišni duh, kada se davne 1947. sa probama Bojana Stupice uselio u ove odaje, nikada više nije iz njega izlazio. Prošle su decenije i taj duh se sa današnjim danom definitivno ovde nastanjuje kao domaćin…. »

Vredan pozorišni jubilej: 30 godina Bitef teatra

B92 pre 1 satB92: Vredan pozorišni jubilej: 30 godina Bitef teatraB92Na današnji dan pre 30 godina otvoren je Bitef teatar, na inicijativu velike Mire Trailović."Nestašni i uporni pozorišni duh, kada se davne 1947. sa probama Bojana Stupice uselio u ove odaje, nikada više nije iz njega izlazio. Prošle su decenije i taj duh se sa današnjim danom definitivno ovde nastanjuje kao domaćin…. »

Bitef teatar slavi 30 godina postojanja

RTV pre 1 satRTV: Bitef teatar slavi 30 godina postojanjaRTVBEOGRAD – Na današnji dan pre 30 godina otvoren je Bitef teatar, na inicijativu velike Mire Trailović. "Nestašni i uporni pozorišni duh, kada se davne 1947. sa probama Bojana Stupice uselio u ove odaje, nikada više nije iz njega izlazio. Prošle su decenije i taj duh se sa današnjim danom definitivno ovde nastanjuje kao domaćin. Vidite i sami kako je ovo pozorište lepo i neuobičajeno i slutite mogućnosti koje pruža i događaje koji će se ovde odigravati", rekla je Mira Trailović na otvaranju Bitef teatra.Ona je podsetila da je ta zgrada pored Bajlonijeva pijace, na skveru koji danas nosi njeno ime, bila namenjena da služi vernicima evangelističke veroispovesti, ali nije osveštena jer je ratni vihor izmenio njenu sudbinu. "Vernici… »Original Article