U čast Svetog Save

u-cast-svetog-save

D. Gavrilović

Brojni parohijani uveličali su svečanost

Proslava slave Sveti Sava održana je u nedelju, 5. februara, u istoimenoj pravoslavnoj crkvi u Grinzborou.

Okupili su se brojni parohijani, a svetu liturgiju je služio vladika Siluan uz sasluženje sveštenstva.

– Više od sedam dana slavimo velikog prosvetitelja i učitelja srpskog, prvog njenog episkopa, Svetitelja Savu, koji je putokaz srpskom narodu na zemlji – istakao je episkop Siluan.

Vladika se u obraćanju okupljenim parohijanima zahvalio ocu Čedomiru, iskusnom svešteniku, koji je višedecenijski služio u Australiji, a posebno pomogao u teškom trenutku, kada je crkveno-školska opština “Sveti Sava“ u Grinzborou na kratko ostala bez sveštenika, a otac Čedomir se prihvatio duhovnog rukovođenja.

– Otac Dejan Milošević je mladi čovek koji je bio u dijaspori i poznaje prilike. Veran i iskusan sveštenik naše crkve, koji se nakon završetka ličnih obaveza u Srbiji javio da se prihvati i da svojoj svetoj crkvi na službu – rekao je vladika Siluan, pozdravljajući i zvanično dolazak novog sveštenika u crkvi u Grinzborou, s verom da će se nastaviti svi projekti koji su u ovoj zajednici počeli.

Otac Dejan je u Melburn došao sa suprugom Nadom i dvoje dece, Vasilisom i Savom.

Nakon službe usledio je svečani ručak, a dobrodošlicu gostima je poželeo ovogodišnje domaćin slave Vladimir Mišić s porodicom.

Domaćin slave Vladimir Mišić sa porodicom i gostima
Predstavnice Kola srpskih sestara sa predsednikom CŠO Samojkom Mirkovićem
PREDAJA DUŽNOSTI: Otac Čedomir, vladika Siluan i otac Dejan

Detaljnije