Srbija će sa Srpskom graditi bolju budućnost

izvor: srbija.gov.rs 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji zajedno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom prisustvovao obeležavanju Dana Republike Srpske, poručio je da će Srbija nastaviti da sa RS gradi bolju budućnost.

Stefanović je, u ime Vlade Srbije, građanima i rukovodstvu Republike Srpske poručio da će se nastaviti sa investicijama.

Bićemo podrška jedni drugima, budući da je to najbolji način da osiguramo da svi ljudi koji ovde žive imaju čemu da se raduju, dodao je on.

Takođe, kako je naveo, nastavićemo da razmišljamo o tome koje projekte treba da zajednički podržimo i šta možemo da uradimo kako bismo osigurali da i Srbija i Republika Srpska budu jače svakoga dana.

Stefanović je naglasio da samo jaka Srbija može da bude oslonac Republici Srpskoj i da ostane garant Dejtonskog sporazuma, dodavši i da Srbija isto tako zna da samo snažna RS može da joj pomogne da ostane garant mira i stabilnosti u ovom delu Evrope.

Vulin je podsetio na to da Vlada Srbije i predsednik Srbije uvek i na prvom mestu vode računa o tome kako žive Srbi van Srbije, jer se onoliko koliko se čuvaju i poštuju Srbi koji žive van Srbije, toliko čuva i poštuje Srbija.

On je podsetio na to da je Republika Srpska nastala kao plod borbe, kao potreba srpskog naroda da se jasenovački genocid više nikada ne ponovi, i poručio da zbog toga Srbija ima obavezu da čuva tekovine te borbe, da čuva dejtonsku Bosnu i Hercegovinu.